Latest News

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Νέο εργατικό ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά

 Ένα νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε, σήμερα το μεσημέρι  αυτή τη φορά στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά... λίγες μόνο ημέρες μετά το θανάσιμο τραυματισμό του 47χρονου εργαζόμενου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό, τραυματίστηκε 42χρονος εργαζόμενος ιδιωτικού συνεργείου (μηχανικός εφαρμοστής) σε γερανογέφυρα, στο κάτω άκρο.

 Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΟΛΠ σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ των λιμενεργατών στις δυο προβλήτες της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά σημειώνει: 

«Για άλλη μια φορά, γινόμαστε μάρτυρες μιας λογικής COSCO, dport και εργολάβοι να κρύβονται πίσω από τις ευθύνες τους. Συνάδελφος μας από το τεχνικό  κατά την επισκευή γερανογέφυρας στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ τραυματίστηκε εν ώρα εργασίας. Αυτή τη στιγμή χειρουργείται σε ιδιωτική κλινική λόγω καταγμάτων στο πόδι του. Απαιτούμε εδώ και τώρα να υπάρχει άμεση ενημέρωση και να διερευνηθούν όλες οι αιτίες για το ατύχημα του συναδέλφου μας και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας . Η στάση της εργοδοσίας και η προσπάθεια της να αποκρύψει το εν λόγω ατύχημα είναι απόδειξη μπαίνουν στο ζύγι οι ζωές μας με τα κέρδη τους. Ως σωματείο αυτή τη λογική θα την σπάσουμε γιατί εμείς δεν βάζουμε στη λογική του κόστους τις ζωές των ανθρώπων και θα πάρουμε όλα τα μέτρα για να μην θρηνήσουμε άλλο συνάδελφο η να έχουμε άλλον σακάτη. Τα ψέματα έχουν τελειώσει εδώ και καιρό».