Latest News

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Χαρτογράφηση και σήμανση δέντρων της Πειραϊκής που σχεδιάζονται να θυσιαστούν "υπέρ αναπλάσεως"

Το κίνημα ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος...στον Πειραιά!

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για τις επερχόμενες εξελίξεις στον Πειραιά στη χτεσινή συγκέντρωση 7 Ιουνίου στο Σταυρό της Πειραϊκής.

Τα απειλητικά σχέδια επανεκκίνησης της κατασκευής λιμανιού στην Πειραϊκή μετά τις εκλογές είναι ήδη στον ορίζοντα καθώς η κυκλοφοριακή μελέτη της  COSCO –την οποία  έθεσε ως προϋπόθεση το ανώτατο δικαστήριο-, βρίσκεται ήδη κατατεθειμένη στο Υπουργείο.

Η ζοφερή αυτή προοπτική συνδυάζεται με τα σχέδια του  Δήμου Πειραιά να προχωρήσει σε ανάπλαση της Πειραϊκής για τουριστικούς σκοπούς (Πειραϊκή Ριβιέρα!) 

Στον Πειραιά της πυκνότατης  δόμησης και του ελάχιστου αστικού πρασίνου σχεδιάζεται η θυσία των  πανύψηλων  δέντρων της Πειραϊκής, τουλάχιστον 70 μεγάλων δέντρων της ακτής Θεμιστοκλέους μήκους 2,5 χιλιομέτρων προκειμένου να κατασκευαστούν παρκινγκ και ποδηλατόδρομοι.                                     


Οι κάτοικοι αυτής της πόλης γνωρίζουν καλά ότι ο  χορός εκατομμυρίων με αναθέσεις για αναπλάσεις δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ουσιαστικά κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα. Η επιβίωση στον Πειραιά αφορά πάνω από όλα τους κατοίκους και την αγωνία τους να παραδώσουν την πόλη τους βιώσιμη στις επερχόμενες γενιές Πειραιωτών και όχι στους τουρίστες ή επενδυτές.

Την απόφασή τους να αποτρέψουν τη θυσία των δέντρων της Πειραϊκής «υπέρ αναπλάσεως» οι κάτοικοι την  δήλωσαν εμπράκτως, ομαδικά, χαρτογραφώντας και σημαίνοντας τουλάχιστον 25 από τα πανύψηλα δέντρα ευκαλύπτους και αρμυρίκια. Οι δράσεις χαρτογράφησης και σήμανσης θα συνεχιστούν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ