Latest News

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Σοκάρει μαρτυρία για τη διπλή εκτέλεση στον Κορυδαλλό: Η σύζυγος έκλαιγε στο μπαλκόνι, τα παιδιά φώναζαν «μπαμπά, μπαμπά»


Σοκαριστικές λεπτομέρειες για όσα έζησε το βράδυ της Τετάρτης στον Κορυδαλλό λίγα δευτερόλεπτα μετά τη διπλή εκτέλεση δύο ανδρών, οι οποίοι ήταν γνώριμοι στις Αρχές για τη σχέση τους με κυκλώματα της νύχτας... περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

«Ήταν σοκαριστικό όλο αυτό που ζήσαμε. Το βράδυ της Τετάρτης περίπου στις 23:30, ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και βγήκαμε έξω. Στη συνέχεια υπήρξε ένα κενό και ακούσαμε και έναν δεύτερο δυνατό ήχο. Είχε κατέβει όλη η γειτονιά. Εμείς πιστέψαμε πως κάπου έγινε έκρηξη, άλλοι γείτονες κατάλαβαν ότι ήταν πυροβολισμοί», είπε αρχικά μία γυναίκα, κάτοικος της περιοχής.

Όπως είπε η γυναίκα είδε τη διαφυγή των δραστών. «Είδαμε το τζιπ να φεύγει από το σημείο με ιλιγγιώδη ταχύτητα όμως δεν προλάβαμε να δούμε πρόσωπα», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, αναφέρθηκε και στα όσα είδε μετά τη διαφυγή των δραστών και τη σύζυγό του ενός εκ των δύο θυμάτων και τα παιδιά του να παρακολουθούν σοκαρισμένοι από το μπαλκόνι όσα είχαν συμβεί και να κλαίνε.

«Είδαμε μία γυναίκα – τη σύζυγο του ενός θύματος – σοκαρισμένη μαζί με τα παιδιά της στο μπαλκόνι να κλαίει και να φωνάζει και τα ανήλικα παιδιά να φωνάζουν ‘Μπαμπά, μπαμπά…».

Το χρονικό της εκτέλεσης

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό συνέβη στις 23:18, όταν πέρασε ένα μαύρο τζιπ, από το οποίο οι δράστες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ εναντίον δύο ανδρών. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, που εντόπισαν τον έναν νεκρό μέσα σε IX αυτοκίνητο μάρκας Mercedes γαζωμένο από σφαίρες.

Δίπλα ήταν άλλο ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας Smart, επίσης χτυπημένο από σφαίρες. Οι αστυνομικοί εντόπισαν κηλίδες αίματος δίπλα από το Smart, ενώ εντός υπογείου γκαράζ βρέθηκε και δεύτερος άνδρας θανάσιμα τραυματισμένος.

Η υπόθεση των αστυνομικών που βασίζεται στη σκηνή του εγκλήματος είναι ότι ο ένας άνδρας προσπάθησε να διαφύγει τραυματισμένος, αλλά οι εκτελεστές τον πρόλαβαν και του έδωσαν τη χαριστική βολή σε κοντινή απόσταση από το αυτοκίνητο.

Οι έρευνες και ο «γρίφος» που καλείται να λύσει η ΕΛ.ΑΣ.

Οι Αρχές που εκτιμούν πως η εκτέλεση αποτελεί «συμβόλαιο θανάτου» σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών της Greek Mafia και καλούνται να λύσουν έναν «γρίφο» με πολλά κενά για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό, με θύματα έναν 37χρονο και τον 30χρονο κουνιάδο του.

Οι Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θεωρούν πως το διπλό συμβόλαιο θανάτου που εκτέλεσαν οι δολοφόνοι με το τζιπ αποτελεί μέρος του «πόλεμου» ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας ενώ εκτιμούν ότι ανοίγει ένα νέο κύκλο αίματος στους κόλπους της Greek Mafia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος το τελευταίο διάστημα είχε υποψιαστεί πως αποτελεί «στόχο» για τις αντίπαλες ομάδες της μαφίας και για αυτό το λόγο κυκλοφορούσε με θωρακισμένο όχημα.

Τόσο το όχημα της διαφυγής των εκτελεστών που εντοπίστηκε καμένη στον Σκαραμαγκά όσο και η θωρακισμένη Mercedes και το Smart του 30χρονου έχουν μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και εξετάζονται, ενώ κρίσιμη θεωρείται και η κατάθεση μιας γυναίκας που ήταν αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία.

Η γυναίκα είχε βγει στο μπαλκόνι της και είδε δύο μηχανές πριν την εκτέλεση με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι ήταν υποστηρικτικές στο τζιπ των εκτελεστών, όπου μέσα σε δύο λεπτά γάζωσαν με περισσότερες από 40 σφαίρες τον 37χρονο με το ψευδώνυμο «Ράμπο» και τον κουνιάδο του.

Υπενθυμίζεται πως τα είναι ένας πρώην οδηγός ταξί που είχε κατηγορηθεί για δολοφονία οπαδού του Παναθηναϊκού το 2007 αλλά και για αιματηρή επίθεση προ μερικών ετών σε περιοχή της Ηλείας, αλλά κι ένας στενός συγγενής του που συμμετείχε στη φρούρηση ποινικού που δολοφονήθηκε προ ενός έτους στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας.

Οι Αρχές φαίνεται πως εξετάζουν τη σύνδεση του διπλού μαφιόζικου χτυπήματος με τις δολοφονίες που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2022 με θύματα δύο επιχειρηματίες που ασχολούντο με το εμπόριο καυσίμων και φαίνεται να είχαν κι άλλες ποινικές εμπλοκές.