Latest News

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Βολές ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για νέα κυβέρνηση: Ανακύκλωση προσώπων με προσθήκες κολλητών και φίλων

 
Αιχμηρή ανακοίνωση για τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος, που ανακοινώθηκε από τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη... εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Συγκεκριμένα η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για ανακύκλωση της προηγούμενης κυβέρνησης της ΝΔ, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη για ριζικές αλλαγές, ενώ στηλιτεύει και τη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία χαρακτηρίζει «απαξιωμένα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Προεκλογικά ο κ. Μητσοτάκης υπόσχονταν ριζικές αλλαγές στην νέα του κυβέρνηση. Η κυβέρνηση, όμως, που ανακοίνωσε σήμερα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ανακύκλωση της προηγούμενης κυβέρνησής του.

Συγκρότησε ένα από τα πιο ογκώδη κυβερνητικά σχήματα της μεταπολίτευσης με 63 υπουργούς, αναπληρωτές και υφυπουργούς, προκειμένου να τους βολέψει όλους.

Το «νέο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι οι προσθήκες κολλητών και φίλων και οι μεταγραφές απαξιωμένων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εξαργύρωσαν την πολυετή υπηρεσία τους στο αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Από την πρώτη ημέρα της νέας του θητείας ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι αντιμετωπίζει την ψήφο των πολιτών ως λευκή επιταγή».​


ΠΑΣΟΚ για νέα κυβέρνηση: Εναλλαγή ρόλων της παρέας του Μαξίμου

Ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, την οποία ανακοίνωσε νωρίτερα ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.

«Η υποτιθέμενη επιτελικότητα αποτυπώθηκε στην επιλογή του Πρωθυπουργού να συγκροτήσει ένα πολυάριθμο κυβερνητικό σχήμα 63 Υπουργών και Υφυπουργών, ενώ το rotation, για το οποίο μιλούσε ο κ. Μητσοτάκης, περιορίστηκε στην εναλλαγή ρόλων της παρέας του Μαξίμου και γενικών γραμματέων της Κυβέρνησης.

Παρά την ωραιοποίηση της κατάστασης της οικονομίας,  που επιχειρεί συστηματικά η Νέα Δημοκρατία, οι ανισότητες, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, μια ανθεκτική βιώσιμη ελληνική ανάπτυξη με οφέλη για όλους, η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι αυτές ακριβώς οι ανάγκες που το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εκφράσει γνήσια με καθημερινό αγώνα» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.