Latest News

Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Έβρος: Σε επιφυλακή οι ελληνικές αρχές για τις μεταναστευτικές ροές

 Αύξηση των μεταναστευτικών ροών παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στα σύνορα του Έβρου, με το στρατό και τους συνοριοφύλακες να έχουν τεθεί... σε επιφυλακή.

Οι ελληνικές αρχές στον Έβρο βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση για την αποτροπή αντικανονικών εισόδων στην Ελλάδα, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.

Όπως προκύπτει από αρμόδιες πηγές, δεν υπάρχει τις τελευταίες ημέρες, αξιοσημείωτη άνοδος στους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών που επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως στην Ελλάδα απ’ την περιοχή του Έβρου.

Ωστόσο, καταγράφεται μια αυξητική τάση, αλλά αυτή θα πρέπει κυρίως να αποδοθεί στο γεγονός ότι η στάθμη του ποταμού Έβρου είναι χαμηλή, πράγμα που ευνοεί τις παράνομες διελεύσεις.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχα περιστατικά στον Έβρο καταγράφηκαν και πέρσι το καλοκαίρι, με πλέον αξιοσημείωτο αυτό του Αυγούστου 2022, με τους 38 ανθρώπους που έμειναν για αρκετές μέρες εγκλωβισμένοι σε νησίδα του ποταμού.

Έβρος: Απεγκλωβίστηκαν 91 μετανάστες

Άλλοι 91 μετανάστες, άνδρες και γυναικόπαιδα, εντοπίστηκαν σε νησίδα του ποταμού και στήθηκε επιχείρηση για να μεταφερθούν στο ελληνικό έδαφος, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Πάνω από 50 άτομα είναι γυναίκες και παιδιά. Μία γυναίκα λιποθύμησε, γεγονός που σύμφωνα με τους διασώστες, οφείλεται στην αφυδάτωση. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Οι μετανάστες απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ένα λεωφορείο και ένα μικρότερο βανάκι στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, στο Φυλάκιο, χωριό της Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ένα νέο γκρουπ μεταναστών ακούγεται ότι φτάνει στα ελληνικά σύνορα, με αποτέλεσμα οι ελληνικές δυνάμεις να βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή.