Latest News

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Την αποπομπή Φίλη ζητά μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δηλώσεις για τη Θράκη

 Παρά την προσπάθεια για αποφυγή λαθών και άστοχων δηλώσεων, αναστάτωση προκαλούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δηλώσεις του Νίκου Φίλη σε τηλεοπτική εκπομπή στο πλαίσιο συζήτησης για τη Θράκη, καθώς... το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως το κόμμα μπορεί να έχει υποψήφιο που μιλά για τουρκική μειονότητα.

Έντονη ήταν η αντίδραση από πασοκογενές μέλος του κόμματος, τον Άγη Τάτση, ο οποίος με ανάρτησή του στο Facebook καλεί σε αποπομπή του από το ψηφοδέλτιο, ενώ μιλά για «5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ» που «δίνει αγώνα επιβίωσης» προσβλέποντας σε διεύρυνση της διαφοράς με τη ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές ώστε να υπάρξει «παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους».

Με άλλα λόγια με αφορμή τη δήλωση του Νίκου Φίλη, κατηγορεί συνολικά την εσωκομματική μειοψηφία ότι «καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων».

Σημειώνει επιπλέον πως «για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα”. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη».

Και προσθέτει: «Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων», καλώντας παράλληλα σε «στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο» κάτι που αναφέρει «είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης».

Ο Νίκος Φίλης σε συζήτηση στο κανάλι Attica με συνομιλητή τον υποψήφιο της ΝΔ Άγγελο Συρίγο σημείωσε πως ο ίδιος δεν θεωρεί ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα, και πρόσθεσε πως υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα με τρεις εκδοχές «είναι οι τουρκογενείς, που δηλώνουν τούρκοι οι άνθρωποι, που είναι οι πομάκοι και είναι και οι τσιγάννοι». Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «δεν λέω ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα, αλλά ότι πρέπει να γίνει απογραφή μειονοτήτων» και πως «αυτοί οι άνθρωποι δεν ζητούν τίποτα παραπάνω από το να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχει υπογράψει ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν έχει κυρωθεί». Όταν ο Α. Συρίγος επέμεινε ότι και οι δύο υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως αυτός που εκλέχθηκε στη Ροδόπη, μιλούν για τουρκική μειονότητα, ο Νίκος Φίλης απάντησε πως «σημασία έχει άλλο σημασία έχει ότι τον διώκουμε επειδή έχει μια άποψη, ποιο είναι το επίμαχο λοιπόν;». Ακολούθησε το ερώτημα του παρουσιαστή «άρα λέτε μπορείτε να έχετε υποψήφιο ο οποίος λέει κάτι άλλο;», με τον Νίκο Φίλη να απαντά «βεβαίως, πώς δεν μπορεί να χουμε;».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άγη Τάτση:

«Μην τσιμπάτε!

Η 5η φάλαγγα του ΣΥΡΙΖΑ (χωρίς το συνθετικό Προοδευτική Συμμαχία) δίνει αγώνα επιβίωσης. Στόχος της είναι η  διεύρυνση της διαφοράς στις ερχόμενες εκλογές, η παραίτηση – καθαίρεση Τσίπρα και εκλογή προέδρου της επιλογής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καθημερινά δίνουν αγώνα έτσι ώστε να υπάρχει και μεγαλύτερη διαρροή ψηφοφόρων.

Έτσι λοιπόν για το συγκεκριμένο “σύντροφο” δεν υπάρχει κανένα θέμα, αν κάποιος δηλώνει ότι στην Θράκη υπάρχει “τουρκική μειονότητα”. Δηλαδή για τον συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα θέμα για το αν κάποιος ισχυρίζεται ότι ουσιώδη στοιχεία της συνθήκης της Λωζάνης δεν τυγχάνουν εφαρμογής στην Θράκη.

Φαντάζομαι ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα θα τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Δεν προκαλεί βέβαια, το συγκεκριμένο συμβάν καμιά έκπληξη, όταν αυτή η ομάδα σε κεντρική επιτροπή, ζήτησε να ληφθεί απόφαση ώστε η χώρα να μην ασκήσει το δικαίωμα της για επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια !

Η στήριξη του Αλέξη Τσίπρα απέναντι σε αυτό το οργανωμένο σχέδιο είναι η ελάχιστη πράξη αντίστασης».