Latest News

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Γυναικοκτονία 27χρονης Αναστάζια στην Κω: Τα DNA δεν οδηγούν σε οποιαδήποτε ταυτοποίηση

 Ερωτήματα σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση γυναικοκτονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω φαίνεται να προκύπτουν από τις εργαστηριακές έρευνες... των αρχών. 

Μπορεί μέχρι στιγμής καθοριστικό ρόλο στις έρευνες για την γυναικοκτονία της 27χρονης στην Κω να παίζουν τα νέα βίντεο που ήρθαν στα χέρια των αρχών, ωστόσο το επόμενο διάστημα αναμένονται και τα επίσημα αποτελέσματα από τις αναλύσεις των στοιχείων και των δειγμάτων που ελήφθησαν. Οι αρχές θεωρούσαν καταρχάς πως τα δείγματα DNA θα αποτελέσουν εργαλείο προκειμένου να «δέσουν» την υπόθεση.

Ως γνωστόν μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των αναλύσεων DNA για την υπόθεση της γυναικοκτονίας της 27χρονης στην Κω πιστοποιήθηκε ότι η σορός ανήκει στην 27χρονη Αναστάσια Ρουμπίνσκα με καταγωγή από την Πολωνία. Μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί επίσημα μόνο αυτά τα πρώτα τα αποτελέσματα DNA, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να βγει και το δείγμα DNA που βρέθηκε στα νύχια της Αναστάζια. Από αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί εάν αυτό ταυτίζεται με το δείγμα που πήραν από τον 32χρονο που έχει συλληφθεί για την υπόθεση και προφυλακίστηκε. 

Κως- Γυναικοκτονία 27χρονης: Τα DNA δεν επαρκούν για ταυτοποίηση

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες  από δικαστικές πηγές τα DNA δεν οδηγούν σε οποιαδήποτε ταυτοποίηση. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει δείγμα ικανό για να υπάρξει ταυτοποίηση». Ο χρόνος, το νερό και η αποσύνθεση της σορού έπαιξαν τον ρόλο τους ούτως ώστε να μην μπορεί να υπάρξουν επαρκή στοιχεία από τον έλεγχο DNA στα νύχια της κοπέλας. 

«Αν περίμενε κάποιος από την εύρεση της σορού να βρεθούν στοιχεία, δεν βρέθηκαν γιατί ο τρόπος απόκρυψης και ο χρόνος που πέρασε δεν βοήθησαν». Επίσης υποστηρίχθηκε πως οι αστυνομικοί πήραν DNA αλλά με μεγάλη καθυστέρηση 6-7 ημερών από τον προφυλακισμένο κατηγορούμενο άνδρα, προκειμένου να ελέγξουν αν στα δικά του νύχια υπήρχαν δείγματα από το DNA της κοπέλας. «Κατόπιν αυτός πλύθηκε και εξαφάνισε τυχόν στοιχεία» αναφέρθηκε.

Τονίστηκε ωστόσο, εξίσου πολύ σημαντικά για τις αρχές φαίνεται πως είναι τα στοιχεία από το GPS του κινητού του κατηγορουμένου, ο οποίοι προσπάθησε να σβήσει το στίγμα, αλλά οι αρχές το ανέκτησαν. Σημειώνεται δε πως η πορεία από τα στίγματα των κινητών του κατηγορουμένου και της κοπέλας ταυτοποιούνται και το κινητό της κοπέλας κλείνει δίπλα στο σημείο που βρέθηκε δολοφονημένη. 

Νωρίτερα σήμερα παραιτήθηκε ο συνήγορος του 32χρονου που κατηγορείται για την υπόθεση της γυναικοκτονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Ο συνήγορος Ζαφείρης Δρόσος,  ο οποίος είχε οριστεί αυτεπάγγελτα από το δικαστήριο παραιτήθηκε μετά από την άσκηση των συμπληρωματικών διώξεων σε βάρος του 32χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό της 27χρονης στην υπόθεση της γυναικοκτονίας στην Κω.