Latest News

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Η Ραχήλ Μακρή ζήτησε συγγνώμη από τα Ελληνικά Hoaxes

 Η Ραχήλ Μακρή ζήτησε δημοσίως συγγνώμη από τα Ελληνικά Hoaxes, για ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook, έπειτα από μήνυση και αγωγή που είχε γίνει σε... βάρος της. 

Στην αγωγή που είχαν κάνει τα Ελληνικά Hoaxes, η Ραχήλ Μακρή καταδικάστηκε να καταβάλει χρηματική αποζημίωση- εκκρεμεί το Εφετείο- ενώ το ποινικό δικαστήριο είχε οριστεί για χθες, Πέμπτη. 

Την 1η Μαΐου, η πρώην βουλευτής σε δήλωσή της προς το Δ’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ζήτησε συγγνώμη για την επίμαχη ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook, τον Ιανουάριο του 2021 και αναγνώρισε πως το κείμενο που αναδημοσίευσε περιείχε «βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς» για τα Ελληνικά Hoaxes. 

«Στις 18 Ιανουαρίου 2021 αναδημοσίευσα στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook κείμενο από τον ενημερωτικό ιστότοπο Κατοχικά Νέα με τον ισχυρισμό ότι “Από τα μαύρα ταμεία του υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ πληρώνονται τα Ελληνικά Hoaxes”. Το κείμενο περιείχε βαρύτατους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για την Oμάδα Ελέγχου Γεγονότων “Ελληνικά Hoaxes” και πιο συγκεκριμένα για τους κ.κ. Θ. Δανιηλίδη και Α. Σιτίστα», ανέφερε στη δήλωση η Ραχήλ Μακρή, σύμφωνα με τα Ελληνικά Hoaxes. 

Ραχήλ Μακρή: Κατέβαλε χρήματα σε λογαριασμό για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

«Αναγνωρίζω ότι οι περιεχόμενοι στην αναδημοσίευσή μου χαρακτηρισμοί και ισχυρισμοί είναι παντελώς ψευδείς και αβάσιμοι, προσέβαλαν δε βαρύτατα την τιμή και την υπόληψη των διαχειριστών της ομάδας “Ελληνικά Hoaxes”, δεδομένου ότι εμφανίζουν τα μέλη αυτής ως πληρωμένους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών και της ΕΥΠ, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία, και όχι ως ανεξάρτητους και αντικειμενικούς διασταυρωτές ειδήσεων, όπως έχουν πιστοποιηθεί από τον διεθνή οργανισμό IFCN», ανέφερε ακόμη η Ραχήλ Μακρή. 

Η πρώην βουλευτής ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι «σέβεται» το έργο των Ελληνικών Hoaxes, ενώ συμπλήρωσε πως δεν γνώριζε ότι ήταν «ψευδείς» οι ισχυρισμοί του κειμένου που αναδημοσίευσε. 

«Δεσμεύομαι να καταβάλω το χρηματικό ποσόν των 500 ευρώ στον τραπεζικό λογαριασμό της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες από την Ουκρανία», κατέληγε η δήλωση της Ραχήλ Μακρή. 

«Μετά την παραπάνω δήλωση, και την κατάθεση χρημάτων σε φιλανθρωπικό λογαριασμό που εμείς της υποδείξαμε, δηλώσαμε στο δικαστήριο ότι δεν επιθυμούμε πλέον την καταδίκη της κ. Ραχήλ Μακρή», ανέφεραν τα Ελληνικά Hoaxes.