Latest News

Πέμπτη 18 Μαΐου 2023

Νίνα Κασιμάτη: Πρώτη (και καλύτερη) στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά

 

Την πρωτιά στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Πειραιά φαίνεται να διατηρήσει για μια ακόμη φορά η Νίνα Κασιμάτη...ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μάϊου.

Αυτό είναι λίγο πολύ αναμενόμενο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα,  καθώς είχε συμβεί το ίδιο και στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.¨

 Μάλιστα, στις προηγούμενες εκλογές του 2019, είχε διαφορά 4.000 και 5.000 σταυρούς από τους άλλους δύο εκλεγμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Β' Πειραιά. 

Η Νίνα Κασιμάτη βρίσκεται πάντα κοντά στους απλούς ανθρώπους και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους κατοίκους των λαϊκών συνοικιών της περιοχής. Οι ψηφοφόροι σε Πέραμα, Κερατσίνι -Δραπετσώνα μέχρι Νίκαια- Ρέντη, Κορυδαλλό και Σαλαμίνα την αγαπούν και την θεωρούν δικό τους άνθρωπο και η αποδοχή της ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια.

Σύντομο βιογραφικό

Η Νίνα (Ειρήνη) Κασιμάτη βουλευτής Β΄ Πειραιώς, εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες πολιτικές και αντιπολεμικές πρωτοβουλίες από τις αρχές της δεκαετίας του 2000Αργότερα οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ και στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου κατά τις εσωκομματικές εκλογές του 2007. Διαφώνησε ωστόσο με την υπογραφή του μνημονίου από την κυβέρνηση Παπανδρέου το 2010 και αποχώρησε από το κόμμα μαζί με άλλα στελέχη του Νέου Αγωνιστή.

Εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιώς στις εκλογές Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2015 ενώ επανεξελέγη τον Ιούλιο του 2019, πρώτη με 18.457 ψήφους

Είναι κόρη του Γιώργου Κασιμάτη (1949-1993), πρωταθλητή στίβου, που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού το 1988-89.