Latest News

Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Αλέξης Τσίπρας: Πρωτίστως δική μου η ευθύνη- Ώρα να κηρύξουμε τέλος στο πένθος

 Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η ευθύνη για την εκλογική ήττα- που χαρακτήρισε «οδυνηρό σοκ»- είναι πρωτίστως δική του και επεσήμανε πως είναι η ώρα να κηρυχθεί η λήξη του πένθους και... «να σημάνουμε συναγερμό μάχης». 

«Η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται. Δεν κρύβομαι, δεν το έβαλα ποτέ στα πόδια. Έτσι θα κάνω και τώρα», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αρχικά, ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος για τη στήριξη και «την αποφασιστικότητα να σταθούμε όρθιοι σε μια δύσκολη στιγμή». 

«Θέλω πρωτίστως να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους μας, τους εθελοντές στα εκλογικά κέντρα που έδωσαν μια δύσκολη και ηρωική μάχη, και τους ευχαριστώ
προσωπικά. Τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους μας. Αλλά και όσους πολίτες συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και δεν μας ψήφισαν. Η ευθύνη είναι δική μας, που δεν καταφέραμε να τους πείσουμε», είπε αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας. 

Τώρα, συνέχισε, η ευθύνη είναι ακόμη μεγαλύτερη, για να τους πείσει το κόμμα ενόψει των δεύτερων εκλογών. «Γιατί αυτή είναι η πιο κρίσιμη, αυτή είναι η τελική και καθοριστική εκλογική αναμέτρηση», υπογράμμισε. 

Αλέξης Τσίπρας: Οδυνηρό σοκ το αποτέλεσμα, δεν κρύβομαι

«Όπως κάναμε πάντα, έτσι και τώρα δε θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Και η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται. Δεν κρύβομαι. Με ξέρετε. Ποτέ δεν κρύφτηκα, στη πολιτική μου διαδρομή. Στα δύσκολα ποτέ δεν το έβαλα στα πόδια. Ανέλαβα την ευθύνη. Και έδωσα τη μάχη. Έτσι θα κάνουμε και θα κάνω και τώρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Μετά από τρεις μέρες δύσκολες, θλίψης και αναστοχασμού, ήρθε η ώρα σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης. Αυτή είναι η ευθύνη μας σήμερα: Να ανασυγκροτηθούμε, να ανασυνταχθούμε άμεσα. Τώρα. Χωρίς καμιά καθυστέρηση. Και να δώσουμε τη νέα εκλογική μάχη», τόνισε. 

Δεν έχουμε δικαίωμα στην παραίτηση και την εσωστρέφεια, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μόνη υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στην ιστορία και απέναντι στην κοινωνία, που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας πρωτοφανούς συντηρητικής παλινόρθωσης, υποχρέωση και ευθύνη να αποτιμήσουμε γρήγορα τα λάθη μας και να χαράξουμε μια καθαρή γραμμή. Για να δώσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τη μάχη που έχουμε μπροστά μας», συνέχισε, επισημαίνοντας πως ήδη έχει ξεκινήσει η νέα προεκλογική περίοδος, για τις δεύτερες εκλογές 2023, που θα διεξαχθούν στις 25 Ιουνίου. 

Αλέξης Τσίπρας: Κάποιοι δείχνουν ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα 

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ποτέ δεν φοβήθηκε την κριτική και την αυτοκριτική και επεσήμανε ότι πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις, με «ευθύνη και σοβαρότητα». 

Όμως, συνέχισε δεν υπάρχει περιθώριο για αντιπαραθέσεις, που ακόμη και τώρα κάποιοι δεν αποφεύγουν, δείχνοντας ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. 

«Δεν έχουμε δικαίωμα ούτε περιθώριο στην εσωστρέφεια, την αμετροέπεια και τις αντιπαραθέσεις, που ακόμη και τώρα, ορισμένοι δεν τις αποφεύγουν, αλλά το μόνο που δείχνουν είναι ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα από το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας», ανέφερε συγκεκριμένα. 

«Όχι σε επανάληψη συμπεριφορών που μας κόστισαν πανάκριβα. Μετά τη δεύτερη κάλπη θα γίνει η συνολική αποτίμηση, με την άνεση που πρέπει. Αυτό που επείγει τώρα είναι να δούμε και να λάβουμε σοβαρά υπόψη κάποια σοβαρά συμπεράσματα από το μήνυμα της κάλπης και να διορθωθούμε εν κινήσει. Να γίνουμε πιο συλλογικοί, πιο συντροφικοί και αλληλέγγυοι μεταξύ μας, πιο σοβαροί, όπως αρμόζει σε κόμματα και στελέχη που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.