Latest News

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς

 

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου Φώτης Μελάς...


Με δεξιά πολιτική τοποθέτηση, δήλωνε ανεξάρτητος ο Μανιάτης φοροτεχνικός Φώτης Μελάς κατέβηκε για πρώτη φορά υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 1994, όπου πέρασε στο δεύτερο γύρο, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος στο Δήμο Κερατσινίου, όπου εκείνη την εποχή κυριαρχούσε το ΠΑΣΟΚ. 

Ωστόσο τέσσερα χρόνια αργότερα πέτυχε να κερδίσει τη δημαρχία στις δημοτικές εκλογές του 1998 απέναντι στον τότε δήμαρχο Γιώργο Χάσκα. Το ίδιο επανέλαβε και το 2006 με αντίπαλο τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χρ. Σαλελέ. 

Ο Φώτης Μελάς έγραψε τη δική του ιστορία στο Δήμο Κερατσινίου, καθώς κατόρθωσε να γίνει ο πρώτος δήμαρχος και μάλιστα δύο φορές  από το χώρο της κεντροδεξιάς από την μεταπολίτευση και μετά...

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, αναφέρει:

«Έφυγε από τη ζωή ένας σημαντικός άνθρωπος για την πόλη μας και την οικογένεια του. Ο Φώτης Μελάς, πρώην Δήμαρχος Κερατσινίου, ο Φώτης για τους εργαζόμενους του Δήμου και τους δημότες μας, άφησε την τελευταία του πνοή τη Δευτέρα 29 Μαΐου.

Τίμησε και τιμήθηκε από την πόλη που αγάπησε μιας και με την ψήφο των ανθρώπων αναδείχθηκε ως Δήμαρχος τις περιόδους 1998-2003 και 2006-2010.

Ο Φώτης Μελάς ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι συμπολίτες μας και προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να παραδώσει ένα καλύτερο Κερατσίνι.

Ακόμη κι όταν διαφωνούσες μαζί του ή αν προσέγγιζες τα προβλήματα μ’ έναν διαφορετικό τρόπο, δεν μπορούσες παρά ν’ αναγνωρίσεις ότι οι προσπάθειες που έκανε πήγαζαν από την αγάπη και το ενδιαφέρον για την πόλη του.

Ο Φώτης Μελάς έφυγε από τη ζωή, κερδίζοντας με την απλότητα του, την αγάπη και το σεβασμό των εργαζομένων του Δήμου και των συμπολιτών μας.

Εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους του τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

@ Καλό ταξίδι...