Latest News

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Γιώργος Καραϊβαζ: Στην Ευελπίδων οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του - Τι θα υποστηρίξουν στις απολογίες τους


 Έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.,,

Ο 40χρονος και ο 48χρονος απολογούνται σήμερα ενώπιον του 30ου Τακτικού Ανακριτή, μετά την προθεσμία που πήραν την περασμένη εβδομάδα, για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ. 

Το ένταλμα σύλληψης τους φέρνει ενώπιον των δικαστικών αρχών ως δράστες της μαφιόζικης επιχείρησης που οργανώθηκε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Άλιμο στις 9 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με την συνήγορο του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές για τους εντολείς της.

Η διαδικασία υπολογίζεται ότι θα διαρκέσει αρκετά καθώς οι κατηγορούμενοι αναμένεται ότι μετά τους ισχυρισμούς που θα προβάλλουν θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις του δικαστικού λειτουργού.

Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Τον Απρίλιο του 2021 ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξε ο ένας από τους δύο δράστες, που του είχαν στήσει το καρτέρι έξω από το σπίτι του. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, από αυτές, η μία χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μία στο λαιμό, δύο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.