Latest News

Κυριακή 21 Μαΐου 2023

Εκλογικός χάρτης: Μπλε σχεδόν παντού, ΠΑΣΟΚ δεύτερο σε 9 περιφέρειες


Αν και η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων είναι ακόμα χαμηλή και οι προβλέψεις δεν είναι βέβαιες, αρχίζει να διαφαίνεται ένα πολύ πιθανό σενάριο στο οποίο η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί νικήτρια σχεδόν στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών, με μοναδική εξαίρεση την περιφέρεια... της Ροδόπης. 

Αν αυτό επαληθευτεί, ο χάρτης που θα σχηματιστεί στις αποψινές εκλογές θα είναι πρωτοφανής - αρκεί να πει κανείς πως είναι η πρώτη φορά που ολόκληρη η Κρήτη ενδέχεται να βαφτεί στα μπλε.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως αυτή την στιγμή, σε εννέα περιφέρειες, δεύτερη δύναμη αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που παγιώνει την αίσθηση της ηχηρής ήττας για την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την δεύτερη θέση στην Αρκαδία, την Δράμα, το Κιλκίς, τη Λακωνία, το Λασίθι, τη Λέσβο, το Ρέθυμνο, τη Ροδόπη και τη Χίο

Αν το ΠΑΣΟΚ διατηρήσει την δεύτερη θέση σε ικανοποιητικό αριθμό περιφερειών, μοιάζει εξαιρετικά πιθανό να προτιμήσει και αυτό το σενάριο της δεύτερης αναμέτρησης, όπως αναμφίβολα θα κάνει και η Νέα Δημοκρατία, εκτιμώντας πως θα ευνοηθεί από το απογοητευτικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ.



FacebookTwit

Στη Σάμο, το ΚΚΕ φλερτάρει με την δεύτερη θέση.

Ως συνήθως, εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα του ΚΚΕ στο παραδοσιακό του προπύργιο στη Σάμο, όπου με ενσωμάτωση της τάξεως του 20%, διεκδικεί την δεύτερη θέση με ποσοστό που οριακά αγγίζει το 18%.