Latest News

Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Παραμένει στη ΜΕΘ ο 8χρονος που είδε τη μητέρα του να δολοφονείται

 
Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειου της Θεσσαλονίκης εξακολουθεί να νοσηλεύεται το οκτάχρονο αγόρι που το πρωί της Δευτέρας είδε τον πατέρα του να δολοφονεί την 39χρονη μητέρα του μέσα στο παιδικό του δωμάτιο στη... Στρατονίκη Χαλκιδικής

Το παιδάκι τραυματίστηκε από τα σκάγια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζωή του παιδιού δεν διατρέχει κίνδυνο, όμως κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να παραμείνει στη ΜΕΘ λόγω δυσκολίας απομάκρυνσης των θραυσματων από την ρινική περιοχή.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Γεώργιος Τσικόπουλος, η ζωή του παιδιού δεν κινδυνεύει και βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια στη Μονάδα Παίδων του Ιπποκρατείου«Οι συνάδελφοι δίνουν τα πάντα για το παιδί, όπως σε όλα τα παιδάκια άλλωστε, αλλά σε αυτό ακόμα περισσότερο και πιστεύω ότι θα πάει καλά», ανέφερε.

Ο κ. Τσικόπουλος, εξήγησε πως τα τραύματά του εντοπίζονται κυρίως στο χέρι, στο δεξιό αντιβράχιο όπου έχει ένα τεράστιο έλλειμμα δερματικο και μυϊκό. Επίσης έχουν επηρεαστεί οι τένοντες, όπως και το πιο σοβαρό είχε διατομή του ωλένιου νεύρου. «Αυτό δεν αποκατάστηθηκε ακόμη, θα γίνουν στο μέλλον διάφορες άλλες επανορθωτικές επεμβάσεις, θα γίνουν και άλλα χειρουργεία», ενώ πρόσθεσε πως «έγινε μια μεγάλη κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΕΣΥ και μας συνέδραμαν οι γιατροί από τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Παπαγεωργίου».

Το δραματικό ιστορικό

Τέσσερις βολές από κυνηγετική καραμπίνα δέχθηκε στο σώμα της η 39χρονη, η οποία δολοφονήθηκε, τα ξημερώματα της Δευτέρας, από τον 36χρονο σύζυγό της, με τον τελευταίο να βάζει στη συνέχεια τέλος στη ζωή του στρέφοντας το όπλο στο στόμα του.

Αυτό προέκυψε από την νεκροψία – νεκροτομή που ολοκληρώθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ένα 24ωρο μετά την γυναικοκτονία και εν συνεχεία την αυτοχειρία του δράστη που αποκαλύφθηκε στην Στρατονίκη Χαλκιδικής, όπου διέμενε το ζευγάρι με τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η 39χρονη έφερε τραύματα στο πρόσωπο, στην πλάτη, στον τράχηλο, στον ώμο και στη δεξιά μασχάλη.

Κατά πληροφορίες, υπέστη τρώση καρδιάς και είχε μεγάλη απώλεια αίματος από τη ρήξη του πνεύμονα, ενώ ο θάνατός της προκλήθηκε από τα συνδυαστικά τραύματα που έφερε και τη βαριά θωρακική κάκωση.

Η άτυχη γυναίκα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να αμυνθεί βάζοντας τα χέρια στο πρόσωπό της, ενώ ο δράστης και αυτόχειρας φαίνεται να την κυνήγησε για να την «αποτελειώσει» στο παιδικό δωμάτιο, μπροστά στα μάτια του 8χρονου γιου τους.

Μετά τη γυναικοκτονία, ο 8χρονος έμεινε για 5 ώρες μόνος και τραυματισμένος στο σπίτι με τους δύο νεκρούς γονείς του…

Οι αστυνομικοί μάλιστα εντόπισαν παιδικές πατημασιές από αίμα μέσα στο σπίτι και θεωρούν ότι το αγοράκι σε κατάσταση σοκ περιφερόταν στα δωμάτια.