Latest News

Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Εύα Καϊλή: «Όταν τελειώσει όλο αυτό θέλω να επιστρέψω στην πολιτική» - Τι είπε μέσα από τη φυλακή

 Σχεδόν 4 μήνες μετά τη σύλληψη και την προφυλάκισή της για το Qatargate, η Εύα Καϊλή μίλησε για τις πρώτες σκέψεις που έκανε όταν πέρασε το κατώφλι της φυλακής και για όσα θέλει όταν... αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Corriere della Sera, η ελληνίδα ευρωβουλευτής δέχτηκε επίσκεψη από την ευρωβουλευτή Ντέμπορα Μπεργκαμίνι. Τον διάλογό τους στις φυλακές Χάρεν του Βελγίου, έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιταλική Corriere Della Sera.

«Δεν νιώθω θύμα, αλλά τρόπαιο, είμαι αθώα και θα το αποδείξω»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πρώτα της λόγια ήταν: «Είμαι αθώα και θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη, μια προκατάληψη που ούτως ή άλλως υφίσταται εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη Νότια Ευρώπη. Οι Μαλτέζοι, οι Έλληνες, οι Ιταλοί και ούτω καθεξής».

«Τις πρώτες έξι εβδομάδες, σκέφτηκα την αυτοκτονία. Πολλές φορές. Μετά κάτι μου έκανε “κλικ”». Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα, το τέλος αυτών των έξι εβδομάδων σχεδόν συμπίπτει με τη στιγμή που ο Παντσέρι αποφασίζει να συνεργαστεί με τους δικαστές και αντ’ αυτού παίρνει μειωμένη ποινή και κατ’ οίκον περιορισμό. Είναι δύσκολο να πρόκειται για απλή σύμπτωση, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι η επιλογή έγινε η αφορμή για να αλλάξει σελίδα και να αφήσει πίσω της εκείνες τις σκοτεινές σκέψεις.

«Κανείς δεν έχει έρθει να δει πώς είμαι – Μάλλον με έχουν διαγράψει»

Μπαίνοντας στην αίθουσα συνεντεύξεων, η Εύα Καϊλή λέει στη βουλευτή: «Σας ευχαριστώ που ήρθατε να με δείτε» και συμπληρώνει: «Εκτιμώ το θάρρος σας. Είστε η πρώτη βουλευτής που ήρθε εδώ στη φυλακή για να δει πώς είμαι. Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Κανείς από το κόμμα μου, κανείς από την Ελλάδα μου». «Μετά τον σάλο των πρώτων ημερών αυτής της υπόθεσης, κανείς δεν μιλάει πια γι’ αυτό. Με αγνοούν, με έχουν ξεχάσει ή μάλλον με έχουν διαγράψει».

Μελετά γαλλικά και ολλανδικά στο κελί της

Οπως τόνισε η ίδια, η Εύα Καϊλή αυτή τη στιγμή δεν την ενδιαφέρει τίποτε άλλο από τη δίχρονη κόρη της, την οποία έχει τη δυνατότητα να τη συναντά μόνο δύο φορές τον μήνα.

«Αν φταίει η Καϊλή» λέει η Μπεργκαμίνι, «η Δικαιοσύνη θα το διαπιστώσει. Αλλά η κόρη της δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της».

Αναφορικά με το πως περνάει το χρόνο μέσα στη φυλακή η Εύα Καϊλή είπε πως έχει αρχίσει να μελετά γαλλικά και ολλανδικά στο μονόκλινο κελί της και επισήμανε ότι «οταν τελειώσει όλο αυτό θέλει να αρχίσει να ασχολείται ξανά με την πολιτική».