Latest News

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Market Pass: Σήμερα οι πληρωμές για αιτήσεις ως 15 Μαρτίου – Αναλυτικά τα ποσά

 Σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, αναμένεται να καταβληθούν τα χρήματα του market pass για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν έως τις... 15 Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του δεύτερου κύκλου υποβολής αιτήσεων, ενώ περίπου 100.000 δικαιούχοι του market pass των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μεν, αλλά στην πορεία δεν προχώρησαν, θα λάβουν email για να διορθώσουν τα στοιχεία των αιτήσεών τους, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα.

Όσοι έχουν επιλέξει να λάβουν τα χρήματα τους μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας θα πληρωθούν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Όσοι έχουν επιλέξει να καταβληθεί το ποσό για το market pass μέσω πίστωσης στον τραπεζικό τους λογαριασμό, που επιφέρει και μείωση του ποσού κατά 20%, θα πληρωθούν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Market Pass: Πότε καταβάλλεται η επόμενη δόση – Αναλυτικά τα ποσά

Η δεύτερη τριμηνιαία δόση (για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο) καταβάλλεται στις 3 Μαΐου.

Το ποσό για το market pass κυμαίνεται από 22€ έως 100€, καθώς δίνεται για κάθε νοικοκυριό, του οποίου τα μέλη είναι σύζυγοι ή ζευγάρι με σύμφωνο συμβίωσης, ενώ προσμετρώνται αντίστοιχα τα εξαρτώμενα τέκνα και φιλοξενούμενοι.

Για ένα μέλος νοικοκυριού καταβάλλεται το ποσό των 22€, για δύο μέλη 32€, για τρία μέλη 42€, για τέσσερα μέλη νοικοκυριού 52€, για πέντε 62€, για έξι το ποσό του market pass είναι στα 72€, για επτά μέλη είναι 82€, για οκτώ μέλη είναι 92€ και για εννέα 100€.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαρτίουυπεβλήθησαν περίπου 3 εκατομμύρια αιτήσεις, με το μεγαλύτερο όγκο μάλιστα να υποβάλλονται λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Εγκρίθηκαν 2.840.463 αιτήσεις, εκ των οποίων 2,3 εκατομμύρια έχουν ήδη πληρωθεί τις πρώτες δόσεις.

Από το συνολικό αριθμό των αιτήσεων το 97% υποβλήθηκε ηλεκτρονικά από δικαιούχους ή λογιστές και περίπου 100.000 υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ.

Περίπου το 75% των δικαιούχων επέλεξε να λάβει λιγότερα χρήματα (το 80% του συνολικού επιδόματος) με πίστωση των ποσών στον τραπεζικό τους λογαριασμό έναντι της άυλης ψηφιακής κάρτας.