Latest News

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023

Τέλος οι ΜΕΘ Covid μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

 Οι εντατικές στα νοσοκομεία της χώρας θα πάψουν πλέον να διαχωρίζονται ανάμεσα σε covid και non covid και ως εκ τούτου οι ασθενείς με κορωνοϊό δεν θα απομονώνονται από...τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες από εδώ και στο εξής, οι ασθενείς με κορωνοϊό θα νοσηλεύονται σε όλες τις ΜΕΘ, όπως συμβαίνει και για άλλα νοσήματα.

Οι ειδικοί προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση την οποία δέχτηκε το υπουργείο Υγείας, με δεδομένο ότι έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα του πληθυσμού, ενώ υπάρχει δυνατότητα φαρμακευτικής κάλυψης των ασθενών με εύρος σκευασμάτων κατά τη νοσηλεία τους. Στο πλαίσιο αυτό, η απόφαση ελήφθη μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την οποία συζητήθηκε και το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων έναντι του κορωνοϊού για το διοικητικό προσωπικό των δομών υγείας.

Παράλληλα, μέλη της Επιτροπής ζήτησαν να εξεταστεί το ενδεχόμενο της μη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από τους εργαζομένους των μονάδων υγείας, που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Ωστόσο, η πρόταση πυροδότησε ενστάσεις με αποτέλεσμα το θέμα της χαλάρωσης των μέτρων στα νοσοκομεία να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις σχετικές αλλαγές αναμένεται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα 27 Μαρτίου.