Latest News

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Πανηγυρίζει ο Παύλος Πολάκης: Παραμένει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Επίθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

 Mε μια πανηγυρική ανάρτηση ο Παύλος Πολάκης σχολίασε τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας να παραμείνει στα ψηφοδέλτια ...
του κόμματος.

«Σιγά μην τους κάναμε το χατίρι…» γράφει σε ανάρτησή του την οποία συνοδεύει και με μια κοινή φωτογραφία με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Προχωράμε μαζί για τη μεγάλη νίκη, πιο ενωμένοι και αποφασισμένοι από ποτέ, Δικαιοσύνη παντού» σημειώνει επίσης ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.


 Ομόφωνη είναι η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια.

Στην εισήγησή του προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για γενναία αυτοκριτική Πολάκη που «μας αναγκάζει να επανεκτιμήσουμε τις αρχικές προθέσεις» μας. Ζήτησε ωστόσο τη δέσμευση πως όσοι δίνουν την μάχη από την πρώτη γραμμή «από εδώ και στο εξής να εκπέμπουμε έναν ενιαίο, συγκροτημένο, νηφάλιο και εμπεριστατωμένο πολιτικό λόγο», χωρίς «κραυγές» και «τοξικότητα».

Σημείωσε πως  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμμα διαγραφών αλλά ούτε προγραφών και «πως δεν μπορεί ορισμένες προσωπικές παρεμβάσεις να δίνουνε την εικόνα ότι θέλουμε να εκδικηθούμε». «Δικαιοσύνη δε σημαίνει εκδίκηση» και γι’ αυτό, συνέχισε «δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι εμείς δε θα έρθουμε για να γκρεμίσουμε αλλά για να δημιουργήσουμε» κατέληξε.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την εξής ανακοίνωση μετά τη λήξη της διαδικασίας:

«Στη σημερινή της συνεδρίαση, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφάσισε ομόφωνα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις αποφάσεις που έλαβε στη προηγούμενη συνέδριασή της και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, αναφορικά με την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή για τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Το όργανο έλαβε υπόψη του την επιστολή που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, στην οποία δίνει εξηγήσεις για τις πρόσφατες αναρτήσεις του, αναγνωρίζει λάθη και αστοχίες και επαναβεβαιώνει τον απόλυτο σεβασμό του στις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Πυξίδα όλων των στελεχών και υποψηφίων βουλευτών του κόμματος οφείλει να είναι ο σεβασμός στη συλλογική λειτουργία και στις συλλογικά επεξεργασμένες θέσεις. 

Η δημόσια στάση, οι παρεμβάσεις και δηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, οφείλουν να υπηρετούν τον κοινό στόχο για τη νίκη στις εκλογές και τη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος».

Δριμεία επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξαπελυσαν με ανακοίνωσεις τους τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την ομόφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση για παραμονή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «ο πολακισμός είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα». Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ.Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

Το ΠΑΣΟΚ από τη μεριά του τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι “το κόμμα των διαγραφών και των προγραφών”. Προφανώς η παρατήρηση αυτή αφορά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επιστροφή Πολάκη σημαίνει και ανοχή των προγραφών που εξαπέλυσε προ 20 ημερών εναντίον δημοσιογράφων και δικαστών.

Οφείλουμε ωστόσο να παρατηρήσουμε ότι η δήθεν μετριοπαθής στροφή του ΣΥΡΙΖΑ που τώρα λήγει άδοξα, είχε ξεκινήσει υπό ημερολογιακά δυσοίωνους ορους, καθώς είχε συμπέσει με την Κυριακή της Αποκριάς».