Latest News

Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Υπόθεση κατασκοπείας: Σπίτι στην Πελοπόννησο ήθελε να αγοράσει η «Μαρία Τσάλλα»-Ο ρόλος των δύο δικηγόρων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την δράση της  Ρωσίδας, που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπείας...

 στην Ελλάδα.

H Ρωσίδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα», ή κατά κόσμον Ιρίνα Αλεξάντροβνα- Σμίρεβα, σύμφωνα με νέα στοιχεία, ήθελε να αγοράσει ένα παραθαλάσσιο σπίτι στην Πελοπόννησο. 

Η Ρωσίδα παρουσιάστηκε σαν καθηγήτρια και ζήτησε να αγοράσει ακίνητο διαθέτοντας 50.000-100.000 ευρώ.

Η δράση της εκπαιδευμένης από το μυστικό πρόγραμμα με την κωδική ονομασία «Illegals»  έχει τεθεί στο «μικροσκόπιο» των αρχών, οι οποίες παράλληλα έχουν εντοπίσει την ταυτότητα του Αθηναίου δικηγόρου ρωσικής καταγωγής που το 2018 ανέλαβε την ελληνοποίησή της και πλέον δεν ζει.

Την ίδια στιγμή, βρίσκονται σε αναζήτηση του συνδέσμου που φέρεται να διατηρούσε στο Ληξιαρχείο Αμαρουσίου, από το οποίο είχε καταφέρει να εξασφαλίσει ληξιαρχική πράξη γέννησης. Η κατά κόσμον Μαρία Τσάλλα κατάφερε να εγγραφεί στα δημοτολόγια του ληξιαρχείου μέσα στο 2018 και οι αρχές ερευνούν ποιος ή ποιοι υπάλληλοι τη βοήθησαν.

Αξιοσημείωτο είναι πως όσον αφορά στην έρευνα, φαίνεται ότι οι Αρχές έχουν επικεντρωθεί σε δύο ταξίδια που έκανε στην Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, όπου υπάρχει βάση του ΝΑΤΟ για μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η γυναίκα που αναφέρεται ως μητέρα της Ρωσίδας είναι όντως υπαρκτό πρόσωπο και μάλιστα είχε συλληφθεί το 1993 για κατοχή μικρής ποσότητας ναρκωτικών. 

Υπενθυμίζεται πως η «Μαρία Τσάλλα» είχε κλέψει τα στοιχεία από ένα βρέφος το οποίο πέθανε μετά τη γέννησή του το 1991. Κατά κάποιο τρόπο, άγνωστο ακόμα, είχε καταφέρει να αποκτήσει πρόσβαση στα αρχεία, να σβήσει πως το παιδί πέθανε και να πάρει την ταυτότητά του.