Latest News

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Κωνσταντίνος Μπογδάνος για το διαζύγιο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου: «Έφτυσε την πλειοψηφία για να γίνει αρχηγός»

 Νέο «κεφάλαιο» στο πολιτικό «διαζύγιό» του με την Αφροδίτη Λατινοπούλου άνοιξε το πρωί της Τετάρτης (15/3) ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος... παρουσιάζοντας ντοκούμεντα για την πρόταση που έγινε στην μέχρι πρότινος στενή συνεργάτιδά του ενόψει της συνεργασίας του κόμματος ΠΑΤΡΙΔΑ με το κόμμα του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.


Σύμφωνα με τα έγγραφα που ανήρτησε στο Twitter ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στην Αφροδίτη Λατινοπούλου προτάθηκε η θέση της αντιπροέδρου του συνασπισμού των δύο κομμάτων.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος η κυρία Λατινοπούλου είπε «δεν με ενδιαφέρει να μπούμε Βουλή» και «έφτυσε την πλειοψηφία για να γίνει αρχηγός».

Στο νέο του «κατηγορώ» ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστηρίζει, επίσης, ότι η Αφροδίτη Λατινοπούλου «υπονόμευσε την ΠΑΤΡΙΔΑ έχοντας ήδη έτοιμο δικό της κόμμα» προαναγγέλοντας νομική προσφυγή για τις «συκοφαντίες» της.



Σε άλλη του ανάρτηση νωρίτερα στο Facebook, o Κωνσταντίνος Μπογδάνος έκανε λόγο για «λασπολογία κάθε θιγμένης μεγαλομανίας» προσθέτοντας ότι «τα ξεκατινιάσματα χαρακτηρίζουν δυστυχώς όσους αδυνατούν να δεχθούν και επιλέγουν να μην σέβονται τις αποφάσεις της (συντριπτικής) πλειοψηφίας. Τίποτε άλλο».

«Προχωράμε για να φτιάξουμε τον μεγάλο πατριωτικό συνασπισμό που έχει ανάγκη η χώρα. Πρέπει τώρα, ό,τι και να μας χωρίζει ή να μας έχει φέρει σε αντιπαράθεση, να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους συμπόρευσης και συμπαράταξης. Τα πολλά μικρά κόμματα εκτός Βουλής ευνοούν ΜΟΝΟ τον σχεδιασμό της κυβέρνησης» συνεχίζει στην ανάρτήσή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ο οποίος απαντώντας στις αιχμές της πρώην πολιτικής συνοδοιπόρου του γράφει ότι «σε ό,τι με αφορά προσωπικά, από πρόεδρος, γίνομαι αντιπρόεδρος, διότι έχω αποδείξει επανειλημμένα, ότι ξέρω να βάζω τον εγωισμό μου κάτω από τον κοινό στόχο. Αυτό έκανα ξανά σήμερα, αυτό θα κάνω πάντα και στο μέλλον».


Οι ισχυρισμοί Λατινοπούλου

Η Αφροδιτή Λατινοπούλου από την πλευρά της επιμένει ότι την απόφαση πήραν «φίλοι» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου που τους «βάφτισε πολιτικό συμβούλιο» κάνοντας λόγο για μια «στημένη και εντελώς παράτυπη διαδικασία».

Σε δική της ανάρτηση στο Instagram σημειώνει ότι «για ορισμένους η πολιτική τους επιβίωση με καθέ σκοπό είναι μονόδρομος».

«Δεν μπορείς να κατηγορήσει τον σκορπιό γιατί σε δαγκώνει ενώ τον κουβαλάς στην πλάτη σου είναι η φύση του τέτοια» συνέχισε στη βιντεοσκοπημένη απάντησή της η κυρία Λατινοπούλου υπενθυμίζοντας τις διαγραφές και τα διαζύγια στο πολιτικό παρελθόν του Κωνσταντίνου Μπογδάνου. «Και προφανώς θα υπάρξουν και άλλα επεισόδια στο σήριαλ "Μπογδάνος στη Βουλή» προσθέτει η Αφροδίτη Λατινοπούλου κλείνοντας το μήνυμά της με χαρακτηρισμούς όπως «καιροσκόπους» και «ανήθικους».



Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είχε διαψεύσει από χθες, Τρίτη, τις ανακοινώσεις του κόμματός ΠΑΤΡΙΔΑ και την συνεδρίαση των οργάνων του ενώ χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα μίλησε για «ξεπούλημα» . «Ήταν ένα κακοστημένο σόου 20 φίλων σου, δεν υπάρχουν υπογραφές», σημείωσε σε ανάρτηση που «καρφίτσωσε» στο προσωπικό λογαριασμό facebook του κ. Μπογδάνου τον οποίο κατηγόρησε για εξαγορά και χρηματισμό προκαλώντας άμεσα την διαγραφή της.


Την απάντησή της με όλες αυτές τις καταγγελίες, η Αφροδίτη Λατινοπούλου την ανέβασε στη σελίδα του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, όπου έμεινε για κάποια ώρα πριν ο κ. Μπογδάνος την κατεβάσει. Έτσι η κυρία Λατινοπούλου επανήλθε σχολιάζοντας πως «ο κ. Μπογδάνος έσβησε το σχόλιο διότι τον ενοχλεί η αλήθεια, ίσως και γιατί τα like του σχολίου μου θα ξεπερνούσαν τα like της ανακοίνωσής του».

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν ο Εμφιετζόγλου και Μπογδάνος έκαναν μια συνάντηση, όπου «κλείδωσε» η πολιτική τους συνεργασία. Η συλλογιστική ήταν απλή: με δεδομένο το εκλογικό «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη και την κοινή τους εκτίμηση ότι η ΝΔ στοχεύει στο πολιτικό κέντρο, ήθελαν να δημιουργηθεί ένας φορέας της πατριωτικής Δεξιάς που να εκφράσει ανέστιους ψηφοφόρους.

Το πρόβλημα των δύο ανδρών ήταν κοινό: το κόμμα του κ. Εμφιετζόγλου, η Πατριωτική Ένωση, εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις πέριξ της μονάδας, διατηρώντας όμως δυνάμεις από τη Θεσσαλία και πάνω. Ο δε Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος είναι αναγνωρίσιμος και έχει ένα γκελ σε ένα αστικό κοινό, είχε δυνάμεις στην Αττική, με το κόμμα του να κινείται επίσης πέριξ της μονάδας, αλλά πάνω από τη Θεσσαλία άρχιζαν τα προβλήματα. Ήλπιζαν, συνεπώς, ότι οι εκλογές θα γίνουν μετά το Πάσχα, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο, προκειμένου να προετοιμαστούν για την εκλογική τους συνεργασία.