Latest News

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Μιχάλης Τρεμόπουλος: Στο εδώλιο σήμερα, συγκέντρωση αλληλεγγύης στο δικαστήριο

 Σε δίκη παραπέμπονται σήμερα οι 14 οικολόγοι που συνελήφθησαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τις κοπές των δέντρων στη Ρωμαϊκή Αγορά... στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ αυτών και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία - Αλληλεγγύη».

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη βία, ενώ στην περίπτωση του κ. Τρεμόπουλου ασκήθηκε δίωξη και για βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα σωματικής βλάβης και εξύβριση-απειλή.


Έξω από το δικαστήριο αναμένεται να συγκεντρωθούν αλληλέγγυοι στις 12:00.

Οι συλλήψεις

Σημειώνεται πως η διαμαρτυρία έγινε στην πλατεία Ρωμαϊκής Αγοράς, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν κοπές δέντρων, σύμφωνα με απόφαση που είχε λάβει προηγουμένως η διοίκηση του δήμου.

Ανταποκρινόμενοι σε διαδικτυακό κάλεσμα, διαδηλωτές βρέθηκαν στο σημείο και επιχείρησαν να εμποδίσουν το έργο των συνεργείων.

Τα δέντρα αυτά, 41 λεύκες συνολικά, χαρακτηρίζονται επικίνδυνα από την πόλη και γι’ αυτό αποφασίστηκε η κοπή τους, σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης. Έχει προγραμματιστεί η αντικατάστασή τους με διπλάσιο αριθμό δέντρων, «υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης».

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Μαρτίου φορείς οικολόγων και συλλογικότητες της πόλης με πρωτοβουλία του Δικτύου για το αστικό πράσινο «SOSε τα Δέντρα» αντέδρασαν, διαδηλώνοντας για την προγραμματισμένη κοπή των 41 δένδρων από την πλατεία, ενώ κατατέθηκαν και μηνυτήριες αναφορές κατά του δήμου Θεσσαλονίκης, προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα.