Latest News

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Στέφανος Ξενάκης: Στις φυλακές Λάρισας ο συγγραφέας

 Στις φυλακές Λάρισας προκειμένου να εκτίσει την ποινή του θα οδηγηθεί ο συγγραφέας Στέφανος Ξενάκης...

Ο γνωστός συγγραφέας συνελήφθη την Δευτέρα καθώς σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και 11 μηνών, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, μη έγκαιρη καταβολή εργοδοτικών εισφορών και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ο 55χρονος συγγραφέας στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ως εκπρόσωπος εταιρείας, εξέδιδε κατ’ εξακολούθηση ακάλυπτες επιταγές προς εξόφληση οικονομικών υποχρεώσεων της.

Σε βάρος του εκκρεμούσαν 16 καταδικαστικές αποφάσεις. Από αυτές, η μία επιβάλλει ποινή φυλάκισης ενός έτους και οι υπόλοιπες ποινή φυλάκισης 95 μηνών στο σύνολό τους.

Η ιστορία του συγγραφέα

Ως «life coach» έδινε συμβουλές στους αναγνώστες του αλλά και τους ακολούθους του στα κοινωνικά δίκτυα. Οι περισσότεροι τον έμαθαν από το πρώτο του βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2018. Το «Δώρο» έγινε best seller, μεταφράστηκε σε 28 γλώσσες και κυκλοφόρησε σε 35 χώρες.

Από το 1993 μέχρι και το 2015 εργαζόταν ως στέλεχος εταιριών και ως επιχειρηματίας στο χώρο της διαφήμισης. Ο ίδιος είχε πει κατ’ επανάληψη σε συνεντεύξεις του ότι αποφάσισε να κλείσει την εταιρία του τον Οκτώβριο του 2015. Μέχρι τότε ήταν επιχειρηματίας. Στη συνέχεια, άρχισε να παρακολουθεί σεμινάρια αυτοβελτίωσης στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού. Όπως έλεγε, διάβαζε ακατάπαυστα βιβλία αυτογνωσίας, συμμετείχε σε ομάδες αυτοβοήθειας και άρχισε να μοιράζεται μικρές ιστορίες από την καθημερινότητά του στα social media. Το επόμενο βήμα ήταν να πάρει τη μεγάλη απόφαση να γράψει ένα βιβλίο, που έμελλε να του κάνει το «δώρο» να γίνει ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους συγγραφείς.

Το έργο του ήταν μία σειρά από καθημερινές ιστορίες που οι περισσότεροι προσπερνούν ως «ασήμαντες» αλλά για εκείνον -όπως εξηγούσε - έκρυβαν μέσα τους όλο το νόημα της ζωής: «Έμαθα να παρατηρώ. Να μοιράζομαι. Να καταπολεμώ την αδράνεια. Να ενώνομαι με τους άλλους. Και κατάλαβα ότι σκοπός της ζωής είναι πάντα να ξεκινάς προς οποιαδήποτε κατεύθυνση».

Η ιστορία που στιγμάτισε την προσωπική του ζωή εκτυλίχθηκε το μακρινό 1998. Τότε, εξαιτίας κάποιου περιστατικού που τον είχε στενοχωρήσει πάρα πολύ, έχασε τη φωνή του. Ξαφνικά και ενώ είχε πάει για να μιλήσει για τη διαφημιστική του εταιρία κατάλαβε ότι δεν μπορεί να βγει ούτε λέξη από το στόμα του. Από κείνη τη στιγμή και για περίπου επτά μήνες ήταν σε αφωνία. Οι γιατροί του είπαν ότι η αιτία που το προκάλεσε ήταν ψυχοσωματική: «Κόντεψα να τρελαθώ. Είχα πληροφορηθεί ότι κάποιος είχε πει κάτι πολύ κακό για εμένα, που δεν μπορούσα να το αναστρέψω. Μέχρι τότε είχα μάθει στη ζωή μου ότι όλοι έπρεπε να μας αγαπούν και να μας αποδέχονται. Είχα το ελάττωμα να έχω την απόλυτη ανάγκη αποδοχής απ' όλους».

Η φωνή του επανήλθε ύστερα από περίπου εφτά μήνες, ύστερα από μία μακρά περίοδο λογοθεραπείας και ψυχοθεραπείας.

Ως λάτρης της θάλασσας, η αγαπημένη του περιοχή στην Αθήνα είναι η Βουλιαγμένη. Η σύλληψή του την περασμένη Δευτέρα έγινε λίγο πιο… δίπλα στη Βούλα. Εκεί τον εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων και του πέρασαν χειροπέδες.