Latest News

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Υπόθεση κατασκοπείας: 5 χρόνια δρούσε στην Ελλάδα η «Μαρία Τσάλλα» - Είχε πάρει το όνομα νεκρού βρέφους

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» όσον αφορά στην υπόθεση κατασκοπείας που αποκάλυψε η ΕΥΠ με πρωταγωνίστρια μία Ρωσίδα, η οποία εμφανιζόταν με... τ΄όνομα «Μαρία Τσάλλα».

Η Ιρίνα, όπως φαίνεται να είναι το πραγματικό όνομα της κατασκόπου, έχει φύγει από την Ελλάδα από τον περασμένο Ιανουάριο και είχε ενημερώσει γνωστούς της πως δεν θα επιστρέψει στη χώρα για λόγους υγείας. 

Ζούσε από το 2018 στο Παγκράτι, όπου διατηρούσε και ένα κατάστημα με νήματα και άλλα είδη πλεξίματος, ενώ διέμενε σε πολυκατοικία σε κοντινή απόσταση. Παράλληλα, εμφανιζόταν και ως ερασιτέχνης φωτογράφος. 

Η ΕΥΠ έφτασε στα ίχνη της στο πλαίσιο γενικότερης έρευνας για δράση ξένων στην Ελλάδα και εντόπισε μία ανακολουθία στα έγχαρτα και ηλεκτρονικά της στοιχεία. Από την έρευνα που έγινε στο ληξιαρχείο Αμαρουσίου διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι είχαν αφαιρέσει από το αρχείο σελίδες και τις είχαν αντικαταστήσει με άλλες, που είχαν τον ίδιο γραφικό χαρακτήρα. 

Είχε διαβατήριο από χώρα της Λατινικής Αμερικής, το οποίο ήταν παραποιημένο, ενώ το 2018 είχε ζητήσει ληξιαρχική πράξη γέννησης στην οποία η ημερομηνία γέννησης που αναγραφόταν ήταν Δεκέμβριος του 1991Ως Ιρίνα, ωστόσο, εμφανιζόταν να είναι 35 και όχι 32 ετών. 


Κατά τις πληροφορίες, είχε πάρει τα στοιχεία της ταυτότητάς της από ένα νεκρό μωρό, αλλά δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία επ΄αυτού. 

Επίσης, εμφανιζόταν παντρεμένη με έναν Ρώσο, ο οποίος φαίνεται να δρούσε επίσης ως κατάσκοπος στη Βραζιλία. Τόσο εκείνη όσο και ο σύζυγός της διατηρούσαν σχέσεις στις χώρες όπου είχαν σταλεί. 

Πρόκειται για μία γυναίκα πολύ μορφωμένη, η οποία μιλάει τέσσερις γλώσσες, ενώ οι γείτονες την περιγράφουν ως απόμακρη και φειδωλή. 

Οι ρωσικές Αρχές φαίνεται ότι είχαν δαπανήσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων ώστε να την εκπαιδεύσουν κατάλληλα. 

Κατά πηγές, δεν είχε καμία επικοινωνία με τη ρωσική πρεσβεία στη χώρα μας καθώς δεν ήθελε να κινήσει υποψίες και λειτουργούσε αυτόνομα.