Latest News

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Μάριος Τουρούτσικας: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον συγκυβερνήτη του F-4 [ΕΙΚΟΝΕΣ]

 «Τελευταίο αντίο» στον υποσμηναγό Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του ύστερα από την πτώση του Phantom την... περασμένη Δευτέρα.

Συγγενείς, φίλοι και η ανώτερη πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία της χώρα δίνουν το «παρών» στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη, όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία για τον 29χρονο.

Μάριος Τουρούτσικας: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον συγκυβερνήτη του F-4

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια τα οποία είπε στον επικήδειό του ο πατέρας του Μάριου Τουρούτσικα.

«Πώς ένας αθυρόστομος και κυνικός σαν και μένα γέννησε ένα παιδί σαν τον Μάριο; Ως φαρμακοποιός πιστεύω ότι ήταν ένα λάθος στο DNA, δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Ο Μάριος σαν νέος άνθρωπος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ του. Το είχε σβήσει από το λεξιλόγιό του. Υπήρχε μόνο το εμείς. Δεν ήθελε να πάει ταξίδια στο εξωτερικό. Πέρσι μου ζήτησε να πάμε στις ΗΠΑ για τον αδερφό του.

Όπως μου έλεγε όταν τον ρωτούσα για τον μισθό του, η Ελλάδα δεν μου χρωστάει, εγώ της χρωστάω. Το παρήγορο είναι ότι πέθανε όπως ήθελε, νέος και γεμάτος Ελλάδα. Καλό σου ταξίδι αγάπη μου», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού.

«Ελπίζω η πατρίδα να τον μνημονεύει», ζήτησε ακόμη ο Κώστας Τουρούτσικας.

«Πόσο περήφανη με έχεις κάνει»

«Μάριε αγόρι μου γλυκό αστέρι της ψυχής μου πάντα χαμογελαστός ποτέ δεν με είχες στενοχωρήσει. Ήρεμος και χαμογελαστός. Δεν παραπονιόσουν ποτέ και για τίποτα. Ήσουν δοτικός. Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα στην αγκαλιά της, ο καλύτερος αδερφός για τα αδέρφια σου ο καλύτερος εγγονός για τους παππούδες σου, ο καλύτερος σύντροφος για την κοπέλα σου την Ζωή μας. Από μικρός ήθελες να γίνεις πιλότος. Λάτρευες την ταχύτητα τις μηχανές τα αεροπλάνα. Έθεσε ψηλούς στόχους και τα κατάφερες. Έγινες ο Ίκαρος της καρδιάς μας. Όλη η Ελλάδα βλέπει το πρόσωπό σου και φωνάζει Αθάνατος. Εσύ και ο Στάθης δεν θα ξεχαστείτε ποτέ. Θα σας κουβαλάει όλη η Ελλάδα στην ψυχή της. Για μένα ήσουν, είσαι και θα είσαι το παιδί μου», είπε η μητέρα του αδικοχαμένου υποσμήναγου που έχασε τη ζωή του στη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4 Phantom ανοιχτά της Ανδραβίδας, το πρωί της Δευτέρας (30/1).

«Ο Αγγελάκος μου, ο Άγγελός μου που τόσο θαύμαζα. Και πόσο περήφανη με έχεις κάνει. Και πόσο να ξέρες θα μου λείψεις. Θα αφιερώσω δυο στίχους στον Μάριο, στον Στάθη σε όλους τους πιλότους που χάθηκαν και θα συνεχίσουν να πετάνε για την πατρίδα μας. Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός. Καλό ταξίδι παιδί μου και όσο αναπνέω δεν θα σε ξεχάσω ποτέ. Ο γιος μου, Μάριος, πέθανε υπέρ πατρίδος! Αθάνατος!», τόνισε η μητέρα του.

Με απόφαση της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων η κηδεία του υποσμηναγού, αλλά και του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, θα γίνει με τιμές αντιπτέραρχου

Μάριος Τουρούτσικας: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον συγκυβερνήτη του F-4

Περιμετρικά του ναού έχουν τοποθετηθεί τα δεκάδες στεφάνια. Η οικογένεια, να σημειωθεί, είχε ζητήσει να γίνουν δωρεές στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά και ένα γηροκομείο της πόλης.

Οι γονείς και τα αδέλφια του 29χρονου υποσμηναγού έφτασαν στον ιερό ναό, με τη μητέρα του να κρατά μία φωτογραφία του.

Το φέρετρο έφτασε καλυμμένο με την ελληνική σημαία, κάτι που, όπως είχε πει ο πατέρας του χθες, «θα αναπαύσει την ψυχή του».

Μάριος Τουρούτσικας: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον συγκυβερνήτη του F-4

Το «παρών» δίνουν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγλός του ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Μάριος Τουρούτσικας: Σε κλίμα βαθιάς οδύνης το «τελευταίο αντίο» στον συγκυβερνήτη του F-4