Latest News

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Κακοκαιρία Barbara: Χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά

 Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο κέντρο της Αθήνας... λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» να κυκλώνει σταδιακά ολόκληρο το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, άρχισε να χιονίζει στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ ξεκίνησε να πέφτει χιόνι και στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά ακόμα και σε περιοχές του Πειραιά.

Πυκνό χιόνι πέφτει σε ΕκάληΡοδόπολη, Διόνυσο, Δροσιά, Άγιο Στέφανο, Μελίσσια, Άνοιξη και Σταμάτα, Πάρνηθα, Ωρωπό, Βίλια και Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Κακοκαιρία Barbara: Νέα πρόβλεψη για πυκνές χιονοπτώσεις εντός του αστικού ιστού στην Αττική









Παράλληλα, απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στα καταστήματα που θα παραμείνουν κατ' εξαίρεση ανοικτά με ιδιαίτερη προσοχή και μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο».

Κακοκαιρία Barbara: Νέα πρόβλεψη για πυκνές χιονοπτώσεις εντός του αστικού ιστού στην Αττική

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στην Αττική σύμφωνα με απόφαση της Περιφέρειας, κλειστά και τα καταστήματα στη βόρεια Αττική.  Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται.

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ' εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Επί ποδός και σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των Περιφερειών και των Δήμων της χώρας, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» πλήττει πολλές περιοχές της χώρας.