Latest News

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Κακοκαιρία Barbara: Μήνυμα του 112 στην Αττική- Επικίνδυνες χιονοπτώσεις, περιορίστε τις μετακινήσεις

Μήνυμα του 112 εστάλη στην Αττική για την κακοκαιρία Barbara, προειδοποιώντας για επικίνδυνες χιονοπτώσεις και καλώντας τους πολίτες να περιορίσουν τις... μετακινήσεις τους. 

Ήδη, οι σφοδρές χιονοπτώσεις που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Barbara προκαλούν προβλήματα και έχουν κλείσει δρόμοι, ενώ σήμερα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αττική και θα μείνουν κλειστά τα καταστήματα σε πολλές περιοχές. 

«Μήνυμα για επικίνδυνες χιονοπτώσεις στην Αττική ως τις μεσημβρινές ώρεςΠεριορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών», ανέφερε το μήνυμα του 112 που εστάλη στους πολίτες στην Αττική. 

Κακοκαιρία Barbara: Μήνυμα του 112 στην Αττική- Επικίνδυνες χιονοπτώσεις, περιορίστε τις μετακινήσεις

Κακοκαιρία Barbara: Το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ 

Η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, που εξέδωσε για την κακοκαιρία Barbara, με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. 

Χιονοπτώσεις αναμένονται σήμερα, Δευτέρα, κατά τόπους πυκνές: 

- στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Ειδικότερα στην Αττικήχιόνια θα πέσουν ακόμη ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 

Αύριο, Τρίτη, τα χιόνια αναμένεται να συνεχιστούν στην ανατολική Ελλάδα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (προσήνεμες περιοχές) καθώς επίσης και στις Κυκλάδες και την Κρήτη, με μικρότερη όμως ένταση.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο και από την Τρίτη, σταδιακά θα εξασθενήσουν.