Latest News

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

Συντριβή Phantom στην Ανδραβίδα - Συγκλονίζει ο πιλότος του δεύτερου αεροσκάφους: «Κοίταξα κάτω και είδα μια φωτιά στη θάλασσα»

 


Συνεχίζονται χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου Phantom F-4, σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, το οποίο συνετρίβη ...χθες ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Την ίδια ώρα που τα αίτια της πτώσης του Phantom F-4, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του συγκυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους, υποσμηναγού (Ι) Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι μαρτυρίες του πιλότου του άλλου μαχητικού που πετούσε μαζί με το μοιραίο αεροσκάφος.

 Ο κυβερνήτης του F-4 Phantom (ήταν το Νο 1) είδε με τα μάτια του τη συντριβή του μοιραίου μαχητικού.

«Γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No 2, αλλά δεν τον είδα»

«Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής, κι ενώ πετούσαμε σε ύψος περίπου 300 ποδών, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No 2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα», δήλωσε στους συναδέλφους του ο πιλότος του αεροσκάφους μόλις προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας.

Όπως ανέφερε ο Νο 2 του σχηματισμού της εκπαιδευτικής πτήσης, στην οποία μετείχε το F-4 και ο οποίος ενημέρωσε και για την πτώση, δεν έγινε χρήση του συστήματος αυτόματης εκτίναξης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σημείο στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος από την 338 Μοίρα Δίωξης Βομβαρδισμού που εδρεύει στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, έχει βάθος 1.000 μέτρα.