Latest News

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση με σφυρί που δέχτηκε ο σύζυγος της Νάνσι Πελόζι- Σκληρές εικόνες

 Δικαστήριο του Σαν Φραντσίσκο έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που κατέγραψε την άγρια επίθεση με σφυρί κατά του Πολ Πελόζι, μετά την αντίστοιχη εντολή από δικαστήριο... της Καλιφόρνια. 

Στο υλικό εμφανίζονται οι αστυνομικοί να προσεγγίζουν την κατοικία Πελόζι, με το Πολ να ανοίγει την πόρτα, τη στιγμή που δίπλα του βρίσκεται ο θύτης του. Ο Πελόζι έχει το χέρι του στο σφυρί, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τον άνδρα να κάνει χρήση του. Όταν, ωστόσο, οι αστυνομικοί τού ζητούν να το αφήσει κάτω, εκείνος αρχίζει να επιτίθεται, χτυπώντας τον Πελόζι στο κεφάλι. 

Εισβάλλοντας οι αστυνομικοί στο σπίτι, ρίχνουν κάτω για να συλλάβουν τον David DePape, ενώ ο σύζυγος της μέχρι πρότινος προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων βρίσκεται στο πάτωμα αναίσθητος. 

Το υλικό που δόθηκε στη δημοσιότητα, κατόπιν εντολής δικαστηρίου της Καλιφόρνια, περιλαμβάνει λογής αρχεία, από το τηλεφώνημα στο 911 και τα βίντεο από τις κάμερες των αστυνομικών και της κατοικίας, έως το ηχητικό των ανακρίσεων. 

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε μετά από ένα κίνημα οργανισμών που υποστήριζαν πως οι συνθήκες τού συμβάντος που αφορούσαν άμεσα την τότε πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής, δεδομένου του ότι ο DePape αναζητούσε την ίδια την Πελόζι, η οποία έλειπε, απαιτούσαν πλήρη διαφάνεια.