Latest News

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά - Κινητοποίηση των εργαζομένων - Έμεινε χωρίς φαρμακείο το νοσοκομείο


Σε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι και συγκέντρωση στην πύλη του Νοσοκομείου «Μεταξά»... προχώρησαν σήμερα Παρασκευή (13/1) το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τραγική υποστελέχωση του Φαρμακείου του νοσοκομείου, η οποία στάθηκε αφορμή να μείνουν χωρίς χημειοθεραπείες 120 καρκινοπαθείς.

Όπως καταγγέλλουν, αποτελεί τραγική εξέλιξη για το ΕΣΥ, το μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας να έχει μείνει χωρίς φαρμακείο, επειδή αρρώστησε ο μοναδικός νοσοκομειακός φαρμακοποιός.

Οι εργαζόμενοι στο ογκολογικό νοσοκομείο θέτουν προ των ευθυνών τους το υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση, απαιτώντας να στελεχωθεί τώρα το φαρμακείο στο Νοσοκομείο «Μεταξά» και να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι το φαρμακείο του ενός από τα μόλις δύο αντικαρκινικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα έβαλε «λουκέτο» το Σαββατοκύριακο επειδή αρρώστησε με Covid ο μοναδικός νοσοκομειακός φαρμακοποιός που έχει απομείνει να υπηρετεί σ’ αυτό. Έτσι, δεκάδες καρκινοπαθείς βρέθηκαν στον αέρα, αφού αναβλήθηκαν οι χημειοθεραπείες τους, ενώ και σε κάποιες κλινικές του νοσοκομείου κινδύνευσαν να εξαντληθούν τα φάρμακα.