Latest News

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Τατιάνα Πάτιτζ:Συντετριμμένος ο Βασίλειος Κωστέτσος για τη «μούσα» του - Ποια είναι αιτία θανάτου της [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Συντετριμμένος δηλώνει ο Βασίλειος Κωστέτσος από τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Τατιάνας Πάτιτζ, με την οποία είχε συνεργαστεί πολλάκις κατά το παρελθόν έχοντας αποτελέσει -όπως ό ίδιος τονίζει- τη ...μούσα του.

Δημοσιεύοντας ένα κοινό τους στιγμιότυπο από τη Μύκονο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο σχεδιαστής έγραψε ένα συγκινητικό κείμενο για τη γνωριμία τους.

«Η καρδιά μου κοντεύει να σπάσει. Μία από τις στιγμές που φοβάσαι και δεν θες να έρθει. Είμαι σοκαρισμένος! Τατιάνα μου, Τατιάνα μου, αγαπημένη, λατρεμένη, μοναδική. Δυστυχώς το κουιντέτο των Supermodels έσπασε. Πριν λίγο μιλούσα μαζί σου και κανονίσαμε να έρθεις Ελλάδα, την οποία αγαπούσες, για την παρουσίαση του βιβλίου μου, μιας και ήσουν από τις μούσες μου που θα συντροφεύει για πάντα. Έχω τόσα πολλά να γράψω για σένα και θυμάμαι την Lauren Bacall των Supermodels… Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω… Η φωτογραφία είναι από την αγαπημένη μου Μύκονο και τις αξέχαστες στιγμές που πέρασα μαζί σας…. Αναπαύσου εν ειρήνη μούσα μου» ανέφερε.

Καρκίνος του μαστού είναι η αιτία θανάτου της Τατιάνας Πάτιτζ η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών, αφήνοντας συντετριμμένους πίσω της τους οικείους της.

«Άφησε πίσω τον γιο της, την αδερφή της και τους γονείς της. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον θάνατό της», είπε ο ατζέντης της στο περιοδικό People.

Κόρη μιας γοητευτικής χορεύτριας από την Εσθονία και ενός Γερμανού δημοσιογράφου που ειδικεύεται στο ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, η Τατιάνα Πάτιτζ, έγραψε με «χρυσά» γράμματα μια εντυπωσιακή πορεία στη μόδα τη δεκαετία του ‘90.

Αρκεί να θυμηθούμε την περίοδο που σάρωνε τις πασαρέλες μαζί με την Σίντι Κρόφορντ, την Λίντα Εβαντζελίστα, την Κρίστι Τέρλιγκτον και την Ναόμι Κάμπελ, συγκροτώντας τις «The fab five».

Σε ηλικία μόλις 17 ετών, έλαβε μέρος στον διαγωνισμό Elite Model Look στέλνοντας μια απλή polaroid φωτογραφία της.

Προικισμένη με μια ιδιαίτερη ομορφιά κατέκτησε με άνεση την τρίτη θέση από τον ίδιο τον Τζον Καζαμπλάνκας, ιδιοκτήτη του Elite Model Management.

Από το Παρίσι στην κορυφή

Μετά από συνεννόηση με τους γονείς της, μετακόμισε στο Παρίσι και παρά τον τεράστιο ανταγωνισμό και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τον πρώτο καιρό, κατόρθωσε να κάνει, το 1985, το πρώτο της εξώφυλλο στη Βρετανική Vogue

Μετά απο ένα δεύτερο εξώφυλλο για την γαλλική Vogue ο δρόμος για τη Νέα Υόρκη ανοίγει διάπλατα για την Πάτιτζ, ενώ το 1987 ο πολύς Ρίτσαρντ Άβεντον την φωτογραφίζει για το άλμπουμ «Οι πιο αξέχαστες γυναίκες του κόσμου» και το εξώφυλλο της «βίβλου της» μόδας, όπως αποκαλούν την Αμερικάνικη έκδοση της Vogue, το οποίο θεωρήθηκε ένα από τα πιο επιδραστικά cover των 90’s.

Ποζάρει μαζί με τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ για την εορταστική έκδοση του περιοδικού που εκδίδει ο διάσημος οίκος κοσμημάτων Tiffany’s τη στιγμή που οι προτάσεις για φωτογραφήσεις, εξώφυλλα και καμπάνιες πέφτουν σαν βροχή…

Θέλοντας να ηρεμήσει λίγο από τους εντατικούς ρυθμούς της δουλειάς, αποφασίζει να μετακομίσει μόνιμα στην Καλιφόρνια και να έχει ως επαγγελματική βάση της το Λος Άντζελες και όχι την Νέα Υόρκη.

Ταυτόχρονα αρχίζει να επιλέγει τις δουλειές που συμμετέχει αλλάζοντας φιλοσοφία ζωής.

«Δεν θέλω να κάνω τίποτε για τη φήμη, τα χρήματα, την λάμψη ή κάτι παρόμοιο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να επικεντρώνονται για τον κόσμο που ζούμε, όπου όλα, οι ωκεανοί, τα δάση είναι μολυσμένα ενώ αλληλοσκοτώνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Δεν καταλαβαίνουν ότι όλοι εδώ ανήκουμε και πρέπει να μοιραζόμαστε αυτό το μέρος. Ίσως είμαι ονειροπόλα αλλά δεν θα πάψω να ελπίζω» είχε δηλώσει σε μια συνέντευξη της, το 1989 στο περιοδικό Model Magazine.

Μέχρι το 2000 σαρώνει μαζί με τις άλλες τέσσερις καλλονές τις διεθνές πασαρέλες και τις καμπάνιες οίκων όπως Channel, Valentino, Versace ενώ πρωταγωνιστεί μαζί τους στο μυθικό «Freedom» του Τζορτζ Μάικλ.

Θα αποκτήσει ένα γιο, τον Τζόνας και θα συνεχίσει να απασχολεί διακριτικά τα media τα τελευταία χρόνια της ζωής της…