Latest News

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023

Υπόθεση «ψευτογιατρού»: Απειλεί αστυνομικούς και δημοσιογράφους με μηνύσεις και συλλήψεις ο Κούγιας!

 Ο Αλέξης Κούγιας πήρε το φάκελο της υπόθεσης του 66χρονου φυσιοθεραπευτή υποστηρίζοντας πως η κίνηση της αστυνομίας να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του είναι μια... εγκληματική πράξη.

«Ένας στρατηγός εν αποστρατεία επικοινώνησε στο γραφείο μου και με ρώτησε αν θέλω να βοηθήσω αυτό τον κύριο. Είπα ότι θέλω να τον γνωρίσω και να δω και τη δικογραφία. Έκλεισα ραντεβού χθες το πρωί στις 9, όμως δεν μπορούσα να του πω πως να βγει από το σπίτι του γιατί υπήρχαν πολλές τηλεοράσεις έξω», είπε αρχικά το πρωί της Κυριακής (22/1) στην ΕΡΤ.

Ο κ. Κούγιας περιέγραψε ότι όταν έφτασε στο σπίτι στα Καλύβια αντίκρισε ένα χαμόσπιτο κι όχι μία βίλα, όπως ακουγόταν. «Μου άνοιξε την πόρτα η σύζυγος, μπήκα μέσα κι ενώ περίμενα να δω μια βίλα, είδα ένα χαμόσπιτο από αυτά που συνήθως βλέπουμε σε αυτή την περιοχή. Κι όταν μπήκα και μέσα στο σπίτι ήταν ένα πολύ φτωχικό σπίτι τελείως το πολύ 100 -120 τετραγωνικά, με μόνο χαρακτηριστικό ένα πιάνο και μέσα στο σπίτι τέσσερα σκυλιά Είδα έναν άνθρωπο πολύ ταλαιπωρημένο. Μου είπε ότι πάσχει από καρκίνο εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τον ρώτησα αν τον έχει καλέσει κανείς να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος και μου είπε «Όχι, δεν με έχει καλέσει κανείς».

«Αυτό που κάνει η αστυνομία αυτή τη στιγμή είναι ακραία εγκληματική πράξη. Η αστυνομία αυτή τη στιγμή κάνει μια προανάκριση. Δεν ασκηθεί με καμία ποινική δίωξη εις βάρος του, με εισαγγελική διάταξη που δεν μπορώ να καταλάβω με ποια υποδομή, δεν γνωρίζω τα στοιχεία, αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της ταυτότητάς του και η φωτογραφία του. Κατά αυτής προσέφυγε ο κατηγορούμενος. Αυτή ήταν η πρώτη μας επαφή στο γραφείο μου» είπε και συνέχισε: «Εδώ έγινε και μία ακόμη χειρότερη παράβαση. Βγήκε ο υπεύθυνος τύπου της αστυνομίας και μίλησε για την υπόθεση. Θέλω λοιπόν να σας πω ότι αυτό είναι παράνομο γιατί η προανάκριση είναι μυστική. Εδώ στην προκειμένη περίπτωση θα έπρεπε να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, αφού προηγουμένως ο κύριος των οποίο ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν θα τον αναλάβω, γιατί πάντοτε στις υποθέσεις του, όταν με τιμούν, με την επιλογή τους, λέω να γνωρίσω τον άνθρωπο, να δω τι άνθρωπος είναι, να ακούσω τι έχει να μου πει», συνέχισε.

Για την πρώτη καταγγελία που έγινε το 2016, ο κ. Κούγιας είπε ότι είναι μια άσχετη δικογραφία: «Για αυτήν την υπόθεση είναι ελεύθερος. Το αδίκημα είναι σωματική βλάβη. Δεν είναι ούτε ανθρωποκτονία, ούτε απάτη, ούτε είναι ένα αδίκημα για το οποίο αξιολογήθηκε από μια καταγγελία, επειδή δεν έχει και χρήματα, είναι χωρίς εγγύηση, δίνει μόνο “παρών”. Από το 2016 μέχρι το 2022 είναι έξι χρόνια. Για την υπόθεση αυτή υποψιάζεται ο άνθρωπος πως υποκρύπτεται από πίσω μια κυρία η οποία είναι στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, με την οποία έχει προσωπική αντιδικία και η απόφαση που βγήκε τον δικαίωσε. Δηλαδή δεν δέχθηκε τους χειρισμούς της συγκεκριμένης κυρίας και αυτή η κυρία είχε ξεκινήσει ένα κυνηγητό εναντίον μου. Μάλιστα υπηρετεί και σε κάποιες κρίσιμες θέσεις και κυβερνητικές θέσεις. Αυτά είναι τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου και είναι πραγματικά υποτιμητικό για τον τρόπο που απονέμεται η δικαιοσύνη να φέρεται έτσι αστυνομία χωρίς να υπάρχει καν ποινική δίωξη. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι στοιχεία υπάρχουν στη δικογραφία. Εγώ έχω πει ότι αφού γνωρίσω τον άνθρωπο και μελετήσω και τη δικογραφία και δω ότι πράγματι υπάρχει μια υπόθεση στην οποία μπορώ να βοηθήσω τη δικαιοσύνη με τις γνώσεις μου, με το κύρος της, με την προσωπικότητά μου, τότε θα απαντήσω. Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ο άνθρωπος που με επέλεξε ειλικρινά μου είπε ότι δεν υπάρχουν οικονομικά στοιχεία, να μην περιμένεις καμία αμοιβή».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ακόμα: «Δεν είναι ένας άνθρωπος που υποδύεται τον γιατρό, είναι φυσιοθεραπευτής. Επίσης δεν είναι ένας τυχαίος φυσιοθεραπευτής. Έχει υπάρξει φυσιοθεραπευτής στο παρελθόν που ήταν ακμαίος για τη φιλοδοξία του της για να κάνει αυτή την εργασία, πρέπει να έχει χέρια και υγεία και δύναμη γιατί αυτό κάνει. Ήταν φυσιοθεραπευτής της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού και μεγάλων παικτών. Ένας άνθρωπος οικογενειάρχης με γιους έναν 35χρονο γιατρό μάλιστα από τους κορυφαίους κι έναν οικονομολόγο. Ένας άνθρωπος που έχει κοινωνικό περιβάλλον που όταν δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της προσωπικότητας του, υπάρχουν τουλάχιστον 100 άνθρωποι που θα καταθέσουν υπέρ του».

«Όταν πρόκειται για σκλήρυνση κατά πλάκας, καταλαβαίνετε ότι είναι ένα δράμα. Ειλικρινά σας λέω ότι καθένας προσδοκεί οτιδήποτε. Το να κατηγορείται κάποιος όμως για ανθρωποκτονία από σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν είναι 40 χρόνια φυσιοθεραπευτής κι βοηθήσει με τέτοιες παθήσεις να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής, καταλαβαίνετε λοιπόν ότι δεν μπορούμε να μιλάμε και αόριστα».

Ο κ Κούγιας κατέληξε λέγοντας: «Εδώ υποτίθεται έχουμε ακούσει ότι αναζητείται ένας Γερμανός γιατρός. Εδώ δεν εμφανίστηκε ποτέ ως γιατρός. Ο Γερμανός γιατρός είναι υπαρκτό πρόσωπο. Είναι κορυφαίος γιατρός για σκλήρυνση κατά πλάκας στη Γερμανία και όποιος είναι μεγάλης ηλικίας».