Latest News

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Το...τερμάτισε ο εκπρόσωπος ξενοδοχείου στη Συγγρού: «Γιατί θαυμάζετε τον Πύργο της Πίζας και δεν θαυμάζετε το μπαλκόνι;»

 Σήμερα το απόγευμα θα απομακρυνθεί (επιτέλους) το μπαλκόνι που αποκολλήθηκε και… αιωρείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ακάλυπτο χώρο ενός ξενοδοχείο... στη Συγγρού.

Ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, Κώστας Σπηλιόπουλος μίλησε για το περιστατικό και αστειευόμενος είπε: «Γιατί θαυμάζετε τον Πύργο της Πίζας και δεν θαυμάζετε το μπαλκόνι; Ατραξιόν έχουν στην Ιταλία, ατραξιόν έχουμε και εμείς».

«Ξημερώματα του Σαββάτου άκουσε θόρυβο ο νυχτερινός της βάρδιας βγήκε έξω και είδε το μπαλκόνι κρεμασμένο. Οι ενέργειες της εταιρείας ήταν άμεσες. Ειδοποίησε την Πυροσβεστική που ήρθε σε πέντε λεπτά. Δεν υπήρχε ένοικος μέσα. Η πυροσβεστική έκοψε το ρεύμα, απέκλεισε το χώρο, έβαλε τις κορδέλες, ειδοποίησε την αστυνομία και την πολεοδομία», συνέχισε.

Αν και παραδέχτηκε ότι θα μπορούσε να έχει υπάρξει τραυματισμός, είπε ότι οι ένοικοι ποτέ δεν βγαίνουν στα μπαλκόνια γιατί αυτά έχουν μια ιδιορρυθμία: «Τα μπαλκόνια είναι στενά και έχουν πάνω τον εξοπλισμό των air condition, η Συγγρού είναι ανυπόφορη δεν μπορεί να βγει κανείς έξω ποτέ, δεν μπορεί να κάτσει κανείς έξω, ούτε παράθυρο δεν ανοίγουν»

«Είναι κατασκευή του 1972. Δεν είναι φορετό το μπαλκόνι. Ο εργολάβος που είχε βάλει τα σίδερα αντί να τα βάλει στο 50% και πάνω του μπαλκονιού τα έβαλε κάτω κάτω με αποτέλεσμα να σπάσει το τσιμέντο. Τώρα το κρατούν μόνο τα σίδερα που είχε βάλει χαμηλά. Είναι κακοτεχνία» παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος του ξενοδοχείου.

Ο ίδιος κατέληξε διαβεβαιώνοντας πως «το κτίριο δεν έχει καμία επιρροή. Πρόσφατα υπήρχε έλεγχος στατικότητας του κτιρίου που κατατέθηκε στην πολεοδομία, είναι όλα εντάξει».

«Επιτέλους μετά από τρεις μέρες που παρακαλάμε, η Πολεοδομία συμφώνησε να απομακρυνθεί», κατέληξε ο Κώστας Σπηλιόπουλος.