Latest News

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023

Σάλος στο Australian Open: Ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς «αγκαλιά» με υποστηρικτές του Πούτιν [ΒΙΝΤΕΟ]

 Κύμα συζητήσεων αλλά και σφοδρών αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο περιθώριο του Australian Open μια αμφιλεγόμενη πρωτοβουλία του Νόβακ Τζόκοβιτς...

Συγκεκριμένα, λίγο μετά το τέλος του αγώνα του Σέρβου τενίστα με τον Αντρέι Ρούμπλεφ για τα προημιτελικά του τουρνουά, ο Σρτζαν Τζόκοβιτς φωτογραφήθηκε με μια παρέα υποστηρικτών της Ρωσίας.

Οι Ρώσοι βρισκόταν μέσα στο Melbourne Park ενώ φώναζε συνεχώς «Ρωσία, Σερβία» καθώς και το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν. Μάλιστα, τέσσερις εξ’ αυτών εκδιώχθηκαν από τις εγκαταστάσεις.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε αργότερα σε ένα αυστραλιανό φιλορωσικό κανάλι στο YouTube, ο πατέρας του Τζόκοβιτς φαίνεται να ποζάρει δίπλα σε μια σημαία με τη φωτογραφία του Πούτιν, αλλά και σε έναν άνθρωπο που φοράει μπλουζάκι με το γράμμα «Ζ» (σύμβολο υποστήριξης της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία).

Φεύγοντας, μάλιστα, ακούγεται να λέει «zivejli Russiyani», που σημαίνει «εις υγείαν των Ρώσων».

Το Australian Open εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Οι παίκτες και οι ομάδες τους έχουν ενημερωθεί για την πολιτική του event σχετικά με σημαίες και σύμβολα για να αποφευχθεί κάθε κατάσταση που μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε στενά με την ασφάλεια του τουρνουά».

Από την Αυστραλιανή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης αναφέρθηκε ότι τέσσερα άτομα «εμφάνισαν ακατάλληλες σημαίες και σύμβολα και απείλησαν τους φρουρούς ασφαλείας» στο Melbourne Park, πριν η αστυνομία επιχειρήσει εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι διοργανωτές του τουρνουά έχουν απαγορεύσει στους θεατές να ανοίγουν σημαίες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία, Βασίλ Μιροσιτσένκο, είχε ζητήσει να ληφθούν μέτρα αφού αρκετές από αυτές τις σημαίες εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα.

«Είναι ένας πλήρης κατάλογος. Μεταξύ των σερβικών σημαιών υπάρχουν μια ρωσική σημαία, ο Πούτιν, το σύμβολο Z και η αποκαλούμενη ως σημαία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», έγραψε στο Twitter με έναν σύνδεσμο στο βίντεο και πρόσθεσε αγανακτισμένος προς την Αυστραλιανή Ομοσπονδία και στους διοργανωτές του τουρνουά: «Είναι ντροπή».

Σημειώνεται ότι από την αρχή του πολέμου οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι τενίστες συμμετέχουν σε αγώνες υπό ουδέτερη σημαία και ως ανεξάρτητοι.

Δείτε βίντεο: