Latest News

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

Προεκλογική περιοδεία Μητσοτάκη στον Κορυδαλλό: Υποσχέθηκε ξανά την απομάκρυνση των φυλακών [ΕΙΚΟΝΕΣ]





 Την απομάκρυνση των φυλακών όπως το 2019 υποσχέθηκε ξανά ο πρωθυπουργός στη σημερινή περιοδεία του στον Κορυδαλλό ...
στο πλαίσιο των προεκλογικών του επισκέψεων σε δήμους και περιοχές της χώρας.

Στο επίκεντρο των προεκλογικών υποσχέσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη βρέθηκε ξανά το ζήτημα της μετεγκατάστασης των φυλακών που βρίσκονται στην περιοχή και είχε δεσμευτεί το 2019 πως θα φύγουν από την πόλη.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως «αλήθεια είναι ότι μας κούρασε, μας παίδεψε, είμαι όμως πια απολύτως βέβαιος ότι θα υλοποιήσουμε, τη δεύτερη τετραετία, αυτή τη δέσμευσή μας. Χώρος έχει βρεθεί, χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν, οι φυλακές θα φύγουν από τον Κορυδαλλό και θα συζητήσουμε μαζί με την τοπική κοινωνία το τί πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό τον πολύ σημαντικό χώρο ο οποίος θα αποδεσμεύεται προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προς όφελος της τοπικής οικονομίας».

 Ήταν καλοκαίρι του 2019, περίπου έναν μήνα πριν από τις εκλογές, όταν  ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλούσε για την «ιδιαίτερη πολιτική σημασία» που αποδίδει στις εκλογικές περιφέρειες, στις οποίες είχε επιλέξει να είναι υποψήφιος: Β’ Πειραιά, Αχαΐα και Δυτικός τομέας της Αθήνας, όπου κράτησε τελικά και την έδρα. Σήμερα, στην άτυπη προεκλογική κούρσα η οποία έχει εκκινήσει για όλα τα κομματικά επιτελεία, το βάρος πέφτει εκ νέου στις περιοχές της μεγαλύτερης… πίεσης. Και η Β’ Πειραιά είναι για τη γαλάζια παράταξη μία τέτοια «γειτονιά».


Για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Β’ Πειραιά και συγκεκριμένα τον δήμο Κορυδαλλού. Ο Μητσοτάκης είχε απευθείας συζητήσεις με πολίτες, με τοπικούς φορείς καθώς και με στελέχη της ΝΔ, με το κομματικό επιτελείο να έχει οργανώσει εδώ και μέρες τη σημερινή «βόλτα» στην πλατεία Ελευθερίας.

Μένει να φανεί εάν ο πρωθυπουργός επιλέξει και πάλι να είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά, μία περιφέρεια που η ΝΔ δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε το 2019. Πολλοί στοιχηματίζουν πάντως ότι θα το αποφασίσει, ενώ σε κάθε περίπτωση στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν στραμμένη την προσοχή διαρκώς και οι επιτελείς της κομματικής έδρας.


Αξιζει να σημειωθεί ότι από τις πόλεις-δήμους με τη μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού τους τα τελευταία δέκα χρόνια είναι ο Κορυδαλλός, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσίας( ΕΛΣΤΑΤ). Ειδικότερα, ενώ το 2011 είχε 63.445 κατοίκους, στην απογραφή του 2022 ήταν όλοι κι όλοι 52.903. Δηλαδή 10.542 κάτοικοι λιγότεροι!