Latest News

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο αυτοκίνητο Ιταλίδας διπλωμάτη

 Το αυτοκίνητο της Ιταλίδας διπλωμάτη Susanna Schlein πυρπολήθηκε από αγνώστους στην περιοχή του Παπάγου... στις 2 Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, περίπου στις 4.00 τα ξημερώματα άγνωστοι προσέγγισαν τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Μπλέσσα, και έβαλαν φωτιά στο όχημα.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα σήμερα ακολούθησε και η ανάληψη ευθύνης από την ομάδα «πυρήνες εκδίκησης Carlo Giuliani».

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ η ομάδα, η οποία φέρει το όνομα του Ιταλού ακτιβιστή που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των G8 στη Γένοβα το 2001, έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της στον αναρχικό Alfredo Cospito.  

Ο εν λόγω 57χρονος αναρχικός καταδικάστηκε βάσει του άρθρου 41bis. Το άρθρο 41-bis καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1975 σαν έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση εξεγέρσεων στις φυλακές. Αναβαθμίστηκε το 1992, έπειτα την δολοφονία του δικαστή Giovanni Falcone από την Σικελική μαφία. Οι πολέμιοι του συγκεκριμένου άρθρου αναφέρουν πως στοχεύει στην αποκοπή επαφών των έγκλειστων με τους συντρόφους τους.  

Σχετικά με αυτό η προκήρυξη που συνοδεύει την ανάληψη ευθύνης αναφέρει:  «το ιταλικό κράτος αποφασίζει από τις 5 Μαϊου να του επιβάλει το καθεστώς 41 bis, μία φυλακή μέσα στη φυλακή όπου θα βρίσκεται σε απομόνωση 23 ώρες της ημέρας, με μία ώρα προαυλισμό και συνάντηση με άλλους κρατουμένους, θα αποφασίζεται από τη διέυθυνση της φυλακής ποιοι θα είναι αυτοί - επιβάλλοντάς πλήρη έλεγχο ακόμα και με ποιους συγκρατούμενούς του θα συναστρέφεται. Η επικοινωνία με φίλους και συγγενείς θα περιορίζεται σε μία ωριαία συνάντηση ανά μήνα, πίσω από τζάμι ή σε 10λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία όπου ο συγγενής θα πρέπει να την πραγματοποιεί από κάποιο αστυνομικό τμήμα ή άλλη φυλακή. Επίσης περιορίζεται το δικαίωμα του στην κατοχή βιβλίων και έντυπου υλικού, όπως και η αλληλογραφία του (…) Το 41 bis αποτελεί καθεστώς πολιτικής, κοινωνικής και αισθητηριακής εξόντωσης, που στοχεύει στην πλήρη εξάλειψη κάθε επαφής με τον έξω κόσμο. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την φυσική και ηθική εξόντωση όσων επιλέγουν το δρόμο της επαναστατικής αυτοδικίας ενάντια στην τυραννία κράτους και κεφαλαίου»