Latest News

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Συγκλονίζει ο οδηγός του μοιραίου πούλμαν στο Βουκουρέστι - «Άκουσα παντού φωνές και κλάματα»


 
Τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν μετά το τρομακτικό τροχαίο στο Βουκουρέστι, περιέγραψε ο οδηγός του λεωφορείου με τους 47 Έλληνες ταξιδιώτες...

«Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, μπορώ κάτι άλλο να κάνω», σημείωσε ο οδηγός μέσω του δικηγόρου του, μιλώντας στο OPEN.

«Φρενάρισε άμεσα, δεν έτρεχε» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του. Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει εάν είχε βάλει την ένδειξη για ΙΧ στο GPS, ωστόσο είπε ότι την τελευταία στιγμή επέλεξε να πάει από το τούνελ, όπως του υπεδείκνυε το GPS.

«Δεν μπορούσα να δω πριν το τούνελ προειδοποιητικές πινακίδες, είχε κίνηση, γιατί υπήρχε κίνηση και ήταν ένα λεωφορείο δίπλα μου» φέρεται να του είπε ο οδηγός. Ερωτηθείς για το εάν ήταν κουρασμένος, απάντησε αρνητικά. Τόνισε ότι οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και έκανε πολλές στάσεις, ενώ πέρασε από πολλά τούνελ μέσω Βουλγαρίας. «Δεν οδηγούσε 18 ώρες, με ΙΧ είναι 7-7,5 ώρες, με το πούλμαν είναι 10-12 ώρες» σημείωσε.

Ο κ. Ματθαίου είπε ότι η αστυνομία της Ρουμανίας δεν κατηγορεί τον πελάτη του προσώρας, απλώς θεωρείται ύποπτος. Αναφέρθηκε δε και στις πληροφορίες ότι επιβάτες θα κινηθούν νομικά εναντίον του πρακτορείου και σημείωσε ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, είναι δικαίωμά τους, ενώ αναφέρθηκε και στα ατυχήματα που έχουν συμβεί πρόσφατα στο συγκεκριμένο τούνελ.

Η σοκαριστική στιγμή του δυστυχήματος

Εντωμεταξύ, το γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή που το λεωφορείο στη Ρουμανία με τους Έλληνες ταξιδιώτες «βρίσκει» στη μεταλλική αψίδα με αποτέλεσμα ένας 53χρονος από τη Λάρισα να χάσει τη ζωή του και άλλοι 24 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Στο βίντεο με τη στιγμή του δυστυχήματος, που έφεραν στη δημοσιότητα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται το λεωφορείο να πλησιάζει τη μεταλλική κατασκευή, χωρίς ο οδηγός να μειώνει την ταχύτητά του και χωρίς, όπως φαίνεται, να αντιλαμβάνεται ότι το μεγάλο όχημά του δεν χωρά να περάσει κάτω από αυτή.

Όπως φαίνεται στο βίντεο η αψίδα «θερίζει» το επάνω τμήμα του λεωφορείου το οποίο ακινητοποιεί ο οδηγός του.

Πρόκειται για το μοναδικό μέχρι στιγμής βίντεο που καταγράφει τη στιγμή του δυστυχήματος.

Άλλα 7 τροχαία σε 4 μήνες στο ίδιο σημείο

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, στο σημείο που έγινε το μοιραίο τροχαίο, έχουν γίνει συνολικά 7 παρόμοια τροχαία το τελευταίο 4μηνο. 

Κάτι που ίσως ενισχύει την άποψη που έχουν εκφράσει εμπειρογνώμονες, πως ίσως δηλαδή υπήρχε κακοτεχνία στη συγκεκριμένη κατασκευή.

Παράλληλα ωστόσο υπάρχουν αναφορές πως ο οδηγός δεν είχε βάλει στο GPS ρύθμιση για λεωφορείο αλλά πήγαινε με τις απλές οδηγίες για αυτοκίνητο, γι αυτό και τον οδήγησε σε τούνελ με σήμανση περιορισμό στο ύψος των οχημάτων…