Latest News

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

Εφετείο Πειραιά: Αποζημίωση 6.000 ευρώ για προσβλητική ανάρτηση στο Facebook

 
Ένας χρήστης του Facebook καλείται να αποζημιώσει τον αντίδικό του με 6.000 ευρώ για επίμαχα σχόλια που ανέβασε στην προσωπική του σελίδα, σύμφωνα με... δικαστική απόφαση.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Εφετείου Πειραιά, οι οποίοι έκριναν μία υπόθεση αντιδικίας μεταξύ ιδιωτών, με την απόφασή τους ουσιαστικά εντάσσουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην έννομη τάξη για την προστασία έννομων αγαθών.

Η υπόθεση αφορούσε αναρτήσεις στο Facebook από το περιεχόμενο των οποίων το αναφερόμενο σε αυτές πρόσωπο εμφανιζόταν, μεταξύ άλλων, ως ανέντιμο.

Με αφορμή μάλιστα τη δημοσίευση του κειμένου από τον χρήστη ακολούθησε σχολιασμός και διαδικτυακός διάλογος με άλλους χρήστες.

Οι δικαστές έκριναν ότι οι δημόσιες αναρτήσεις και τα σχόλια του χρήστη έβλαψαν την τιμή και την υπόληψη του προσώπου στο οποίο αναφερόταν, αφού έλαβε γνώση αυτών μεγάλος αριθμός προσώπων, τόσο φίλων του χρήστη στο Facebook, όσο και γνωστοί και φίλοι του προσώπου που αφορούσαν τα επίμαχα σχόλια, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να υποστεί σημαντική ηθική βλάβη.