Latest News

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022

Κιβωτός του Κόσμου: Πρώην παιδαγωγός της ΜΚΟ λέει πως ο 19χρονος είπε την αλήθεια για την κακοποίηση

Πρώην παιδαγωγός της δομής στην Καλαμάτα, υποστηρίζει την καταγγελία του 19χρονου για σεξουαλική κακοποίηση, που άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» στην υπόθεση της... «Κιβωτού του Κόσμου».

Πρόσφατα καταγγέλθηκαν και απειλές κατά του 19χρονου μετά τις καταγγελίες σε βάρος του π. Αντωνίου.  

Η πρώην παιδαγωγός, λοιπόν, την οποία επικαλείται στην κατάθεση του ο 19χρονος μίλησε στο protothema.gr τονίζοντας πως «το παιδί δεν είπε ψέματα». «Δεν είπε κάτι παραπάνω ούτε κάτι λιγότερο, από αυτά τα οποία ήταν η αλήθεια. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο», σημείωσε και διευκρίνισε: «Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πουν πράγματα, όμως δεν μπορώ να σας δώσω τα ονόματά τους. Είχα απολυθεί καιρό πριν. Και ακριβώς επειδή ήμουν εκεί που ήμουν, τα παιδιά με εμπιστεύονταν και επειδή ήμουν απομακρυσμένη από τη δομή μπορούσαν να μου μιλήσουν άνετα».

Ρωτήθηκε επίσης αν έχει επαφή με το παιδί και απάντησε: «Βεβαίως. Είμαστε δίπλα σε όλα τα παιδιά για ό,τι χρειαστούν. Είτε καταθέτουν είτε δεν καταθέτουν. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι καλά τα παιδιά».

Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», στην επτασέλιδη κατάθεση του στον 8ο όροφο της ΓΑΔΑ στα μέσα Νοεμβρίου, 19χρονος πρώην φιλοξενούμενος στην Κιβωτό του Κόσμου υποστηρίζει πως έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από τον πατέρα Αντώνιο, ενώ αναφέρεται και σε περιστατικά κακοποίησης άλλων φιλοξενούμενων

«Για έναν μήνα είχαν 4 παιδιά κλειδωμένα σε δωμάτια και τα χτυπούσαν κάθε μέρα και ενώπιον του πατέρα Αντώνιου, για να μάθουν κάποια πράγματα. Ότι δηλαδή παίζαμε στοίχημα στον ΟΠΑΠ, καπνίσαμε και κάναμε κοπάνες. Αυτά μου τα είπε ένα από τα παιδιά και μου είπε ότι τους έκαναν μπλε στο πρόσωπο από το ξύλο», είπε στους αστυνομικούς.

Συμπληρωματική κατάθεση 

Συμπληρωματική κατάθεση ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων που χειρίζονται την υπόθεση της κιβωτού έδωσε σήμερα ο 19χρονος, που πρώτος κατήγγειλε ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης για σεξουαλική κακοποίηση. Στους εισαγγελείς κατέθεσε επίσης και πρώην τρόφιμος σε δομή της οργάνωσης που βρισκόταν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τελευταίος μίλησε για σωματική του κακοποίηση την περίοδο που διαβιούσε σε δομή της Κιβωτού.