Latest News

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Θεοδωρικάκος - Αντί να εστιάσει στον πυροβολισμό του 16χρονου, επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ

 Μία στάση που γεννά ερωτήματα και προκαλεί σχόλια τήρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εν μέσω κατακραυγής και πολιτικών αντιδράσεων για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό κατά τη ...διάρκεια καταδίωξης

Μετά από δυόμισι ημέρες «σιγής» για το ζήτημα, και ενώ ο ανήλικος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δεν εστιάζει στο περιστατικό, το οποίο χαρακτηρίζει «τραγικό συμβάν», αλλά προτιμά να επιτεθεί κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να ταυτίσει τον τραυματισμό του 16χρονου με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 2008.


«Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Το 2008 δεν θα επαναληφθεί», λέει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. 

«Η Δικαιοσύνη θα αξιολογήσει τα γεγονότα και θα κρίνει για τις ευθύνες» λέει ο υπουργός, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση πως «επιχειρεί να εργαλειοποιήσει για μικροκομματικούς λόγους» την υπόθεση. «Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης», προσθέτει ο υπουργός. 

Πυρά από ΣΥΡΙΖΑ

Χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκδώσει ανακοίνωση τη δολοφονία Γρηγορόπουλου σημειώνοντας πως δεκατέσσερα χρόνια μετά, «ένας άλλος δεκαεξάχρονος στη Θεσσαλονίκη χαροπαλεύει, γιατί κάποιος αστυνομικός έκρινε, πάλι, ότι έπρεπε να σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του».

«Οι ανισότητες, η αδικία, η αστυνομική αυθαιρεσία, η στοχοποίηση της νεολαίας ως “εσωτερικού εχθρού”, είναι κρίκοι μιας αλυσίδας που απολήγει στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ενθαρρύνει την κρατική βία αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες της», προσέθετε η Κουμουνδούρου. 

Μιλώντας από την Καστοριά χθες ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την υπόθεση του 16χρονου. «Αν κλέβεις τα σπίτια των ανθρώπων μέσω των τραπεζών και των funds μπορεί να γίνεις και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Αν όμως κλέψεις 20 ευρώ βενζίνη μπορεί να βρεθείς με μια σφαίρα στο κεφάλι».

Αναλυτικά η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου: 

«Το τραγικό συμβάν στη Θεσσαλονίκη που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, η οποία με βάση το Σύνταγμά μας είναι η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει τα γεγονότα και να κρίνει για τις ευθύνες. Ας το σεβαστούν όλοι αυτό.

Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση και μάλιστα ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και άλλες φωνές στο δημόσιο βίο επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν για μικροκομματικούς λόγους αυτήν την επώδυνη υπόθεση.

Με εμπρηστικές δηλώσεις διχασμού, με ακραία ρητορική λαϊκισμού και μίσους απέναντι συλλήβδην στην Αστυνομία, αλλά και την Κυβέρνηση. Επιχειρώντας μάλιστα μια επικίνδυνη ταύτιση με τον Δεκέμβρη του 2008. Επιζητώντας την επανάληψη των ίδιων θλιβερών γεγονότων που είχαν συμβεί τότε.

Ματαιοπονούν, δεν θα το επιτρέψουμε.

Η ισχύς της Δημοκρατίας μας και το Κράτος Δικαίου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Η κοινωνία μας δεν ανέχεται πράξεις βίας και αντεκδίκησης. Πουθενά και από κανένα.

Οι χθεσινές επιθέσεις και ο τραυματισμός αστυνομικών πρέπει να τύχουν ομόθυμης καταδίκης. Από όλους. Στηρίζουμε την Ελληνική Αστυνομία στην άσκηση των καθηκόντων της, με αποφασιστικότητα. Αλλά, πάντα αυστηρά στο πλαίσιο του Νόμου. Γιατί ο Νόμος ισχύει για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις.

Απευθύνω την συμπαράστασή μου προς την οικογένεια του 16χρονου αγοριού, ευχόμενος να αναρρώσει γρήγορα».