Latest News

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Επεισόδια στο Μενίδι: Ρομά διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό


Επεισόδια σημειώθηκαν στο Μενίδι, εν μέσω μαζικής διαμαρτυρίας Ρομά για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό ...στη Θεσσαλονίκη. 

Στο περιθώριο των εντάσεων, άγνωστοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ αργά το απόγευμα και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο απέτρεψαν τον εμπρησμό.

Λίγο πριν τις 18:00 ομάδα Ρομά έκλεισε την λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και σημειώθηκαν επεισόδια με την ομάδα ΟΠΚΕ και διερχόμενα οχήματα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Αναβρασμός και κατακραυγή επικρατεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς Ρομά διαμαρτύρονται για τον τραυματισμό του ανηλίκου από αστυνομικά πυρά. 

Το μεσημέρι πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στη Μεσογείων, στο ύψος του Νομισματοκοπείου.

Κλειστή παραμένει η Κορίνθου-Πατρών και στα δύο ρεύματα, στο τμήμα από την Αρχαία Κόρινθο έως το Κιάτο, εξαιτίας διαμαρτυρίας Ρομά στο Ζευγολατιό.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν και στον οικισμό Ρομά Αγια Σοφία, μεταξύ Καλοχωρίου και Διαβατών, κοντά στο βενζινάδικο από το οποίο ξεκίνησε η χθεσινή, αιματηρή καταδίωξη.

Ορισμένοι άναψαν φωτιές σε διάφορα σημεία του δρόμου σε μήκος 1,5 χιλιομέτρων, καίγοντας λάστιχα και πλαστικά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πυρπολήθηκαν δύο μηχανήματα έργου.