Latest News

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Η Dua Lipa έλαβε και επίσημα την αλβανική υπηκοότητα - «Νιώθω πολύ περήφανη»


Και επίσημα Αλβανίδα είναι πλέον η ποπ σταρ, Dua Lipa καθώς ο πρόεδρος της χώρας της χορήγησε την αλβανική υπηκοότητα για τον ρόλο της καλλιτέχνιδας... όπως είπε, στη διεθνή διάδοση της φήμης των Αλβανών μέσω της μουσικής της.

Ο πρόεδρος, Bajram Begaj δήλωσε την Κυριακή ότι η Lipa έλαβε την υπηκοότητα ενόψει της 110ης επετείου της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Παράλληλα, τόνισε ότι θεωρεί τιμή του που θα δώσει ο ίδιος την υπηκοότητα στην ποπ σταρ καθώς η Lipa «έκανε τους Αλβανούς διάσημους σε όλο τον κόσμο».

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια που είναι αλβανικής καταγωγής γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1995 από γονείς μετανάστες που ήρθαν από το Κόσοβο. 

«Θα είμαι Αλβανίδα και με χαρτιά», είπε η Lipa πριν δώσει τον όρκο της υπηκοότητας στο δημαρχείο των Τιράνων, σύμφωνα με τον Guardian.

Στην ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η τραγουδίστρια μοιράστηκε στιγμές από την η τελετή. Στη λεζάντα των φωτογραφιών ευχαρίστησε τον πρόεδρο της χώρας και τον  δήμαρχο Τιράνων γράφοντας στα αλβανικά «ευχαριστώ, νιώθω πολύ υπερήφανη».