Latest News

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Σακίρα- Στην «αντεπίθεση» για τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή

 Η Σακίρα κατηγορεί τις ισπανικές Αρχές που τη μήνυσαν για φοροδιαφυγή για «εκστρατεία λάσπης» σε ...βάρος της. 

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια ισχυρίζεται, κατά πληροφορίες που επικαλείται το TMZ, πως «παραβίασαν το δικαίωμά της στην ιδιωτικότητα» με τον τόσο δημόσιο χειρισμό της υπόθεσης και την κατάρριψη του τεκμηρίου της αθωότητας. 


Η νομική ομάδα της καλλιτέχνιδος φαίνεται πως έχει καθορίσει τους λόγους που δεν είναι ένοχη για την κατηγορία, ισχυριζόμενη πως δεν διέμενε μόνιμα στην Ισπανία κατά την περίοδο που έχει τεθεί στο επίκεντρο της έρευνας. 

Ο ισπανικός νόμος ορίζει πως ένας ξένος πολίτης πρέπει να πληρώσει φόρους στο κράτος σε περίπτωση που διαμένει 183 μέρες και άνω τον χρόνο στη χώρα. 

Τον Σεπτέμβριο, δικαστής αποφάσισε να πάει η υπόθεση στις δικαστικές αίθουσες. Η Σακίρα θα καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή ύψους 13,9 εκατομμυρίων μεταξύ 2012 και 2014.  Εάν βρεθεί κριθεί ένοχη, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με 8ετή ποινή φυλάκισης και πρόστιμο 24 εκατ. ευρώ. 

Ωστόσο, η ίδια επιμένει ότι δεν διέμενε μόνιμα στη χώρα το διάστημα αυτό και ότι πλήρωσε 10.141.075 εκατ. σε φόρους στις ΗΠΑ. 

Οι Αρχές αναφέρουν, όμως, ότι το 2015 είχε δηλώνει φορολογικός κάτοικος της Ισπανίας, μετά την εγκατάστασή της στη χώρα με τον τότε σύντροφό της, τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ. Οι δυό τους ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον περασμένο Ιούνιο, μετά από μία δεκαετία κοινής πορείας.