Latest News

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Τριήμερη απεργία-Κατεβάζουν ρολά τα νοσοκομεία

 Τριήμερη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία ξεκίνησε από σήμερα με τους γιατρούς (ΕΙΝΑΠ) αλλά και από τους εργαζόμενους του ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ), να αντιδρούν στο νομοσχέδιο Γκάγκα που κατατέθηκε... στη Βουλή.

Το εν λόγω νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπει πως γιατροί του δημοσίου μπορούν να δουλεύουν παράλληλα και στον ιδιωτικό τομέα ανοίγοντας ιδιωτικό ιατρείο ή κάνοντας χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές.

Οι επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), ξεκίνησαν από σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και συνεχίζονται ως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ως εξής:

Α. 24ωρη απεργία Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης των φορέων στη Βουλή και συγκέντρωση στη Βουλή.

Β. Νέα 24ωρη απεργία την Τρίτη 29/11 και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Γ. 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής και συγκέντρωση στη Βουλή με παράλληλο κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα την ΑΔΕΔΥ και μαζικούς φορείς για συμμετοχή στη συγκέντρωση.

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί τη Δευτέρα 28/11/2022, στάση εργασίας 11.00 -15.00 και συγκέντρωση 12.00 στη Βουλή. Επίσης  νέα στάση εργασίας 11.00 – 15.00 και συγκέντρωση 12.00 στη Βουλή την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) υποστηρίζει ότι οι διατάξεις που προβλέπουν μερική απασχόληση των ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, αλλά και το δικαίωμα τήρησης ιδιωτικού ιατρείου που δίνει ο νέος νόμος στους γιατρούς του ΕΣΥ, θα δημιουργήσει μελλοντικά  υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας.