Latest News

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ζητά νέα αναβολή πριν την αυριανή απολογία για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας, ζητά με αίτημά της η Ρούλα Πισπιρίγκου, μία μόλις ημέρα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού με την... 35η τακτική ανακρίτρια.

Η προφυλακισμένη 34χρονη είχε ήδη ζητήσει και είχε λάβει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 25 Νοεμβρίου για τους θανάτους των δύο μικρότερων κορών της, της Ίριδας και της Μαλένας. 

Σε νέο της αίτημα η υπεράσπιση Πισπιρίγκου ζητά από τη δικαστική λειτουργό πριν από εκείνη, να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση με τους ιατροδικαστές Ν. Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα, οι Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής, ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και ο ιατροδικαστής, Συμεών Μεσογίτης.

Προτείνει δε, να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας και Χρήστος Ευτυχιάδης και για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου και Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Σε ανακοίνωσή της η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρει ότι αναμένει «να ικανοποιηθούν άμεσα και προ της απολογίας της κας κατηγορουμένης, επιφυλασσόμενοι στην περίπτωση κατά την οποία παρανόμως δεν ικανοποιηθούν, αποδεικνύοντας ότι συνεχίζεται η άκρως παράνομη και μεροληπτική διαδικασία εις βάρος της, να ασκήσουμε για την ικανοποίηση των νομίμων δικαιωμάτων της κάθε νόμιμο μέσο εναντίον οιουδήποτε, είτε αυτός είναι Εισαγγελέας, είτε τακτικός Δικαστής».

Προειδοποίησε δε και για «μηνύσεις και αγωγές εναντίον όλων όσοι παρανόμησαν και την κατέστησαν κατηγορούμενη με κωμικού επιστημονικού περιεχομένου γνωμοδοτήσεις και παραστάσεις σε καθημερινές πρωινές, μεσημεριανές και απογευματινές εκπομπές ιατροδικαστών που ούτε μια νεκροψία-νεκροτομή έχουν διενεργήσει, εναντίον ιατροδικαστών που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε Ελληνικές Ιατρικές Σχολές και τελείωσαν ιατρικές σχολές αμφισβητούμενης αξιοπιστίας στην Ιταλία, εναντίον παρουσιαστών και παρουσιαστριών που οικοδόμησαν την καριέρα και την οικονομική τους εκτόξευση στη δυστυχία της κας κατηγορουμένης».

»Εάν γνώριζαν όλοι αυτοί που παρανόμησαν εις βάρος της κας Σ.Π. ποιοι άλλοι πραγματικά κορυφαίοι καθηγητές της ιατροδικαστικής και ιατροδικαστές ασχολούνται αυτήν τη στιγμή με την τρομερή αυτή υπόθεση και σε ποιες επιστημονικές απόψεις έχουν καταλήξει και αναφερόμεθα σε ιατροδικαστικές προσωπικότητες που κόσμησαν τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες επί σαράντα έτη και οι οποίοι μελετούν αυτήν τη στιγμή και προσεγγίζουν επιστημονικά όλη αυτήν την πρωτοφανή για τα παγκόσμια ιατροδικαστικά δεδομένα υπόθεση, είμαστε βέβαιοι ότι θα είχαν χάσει τον ύπνο τους» καταλήγει η ανακοίνωση.