Latest News

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Δημοσκόπηση : Ποια είναι η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αξιολογούν οι πολίτες το κυβερνητικό έργο, τι τους ανησυχεί


Προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μηνιαία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την... Μarc για λογαριασμό του ANT1.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 47,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 34,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 33,7%.


Ενδιαφέρον έχουν τα ευρήματα για την συνολική αξιολόγηση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,1% ότι προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ έναντι 43,6% που προτιμά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25.

Η φράση που ταιριάζει στην κυβέρνηση είναι «προσπαθεί, αλλά θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα» με ποσοστό 34,6%. Το 25,6% απαντά «δεδομένων των συνθηκών κάτι ό,τι καλύτερο μπορεί», ενώ το 22,8% πιστεύει ότι «είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Το 44,2% πιστεύει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σήμερα στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν «χειρότερα». Το 29,4% απαντά «περίπου τα ίδια» και το 22% υποστηρίζει πως θα ήταν «καλύτερα».

Μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια.