Latest News

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Κορωνοϊός: Οι επαναλοιμώξεις είναι ό,τι χειρότερο- Μας προβληματίζει το 28%

 Τον προβληματισμό των ειδικών για τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού που αποτελούν επαναλοιμώξεις ...εξέφρασε η Ματίνα Παγώνη. 

Την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 43.914 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, από τα οποία το 28% ήταν επαναλοιμώξεις, σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ.  

«Μας προβληματίζει το 28% των επαναλοιμώξεων, μας προβληματίζει εδώ και αρκετό καιρό, περίπου ένα 20ήμερο. Οι επαναλοιμώξεις για εμάς είναι το κύριο θέμα», δήλωσε  η Ματίνα Παγώνη. 

«Οι επαναλοιμώξεις είναι ό,τι χειρότερο, αν αυξάνονται συνέχεια. Σημαίνει αδυνατίζει ο οργανισμός. Αρχίζει και μειώνει αντισώματα για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι από τον Νοέμβριο και μετά υπάρχουν πάρα πολλές ιώσεις, ειδικά στα παιδιά. Επίσης υπενθύμισε πως η γρίπη είναι σε έξαρση από τον Δεκέμβριο κάθε χρόνο- εκτός από τη διετία που προηγήθηκε λόγω χρήσης μάσκας- έως και τον Μάρτιο. 

Ερωτηθείσα τι συμβαίνει αν κάποιος νοσήσει από κορωνοϊό για τρίτη ή τέταρτη φορά, απάντησε: «Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός μειώνει τις αντιστάσεις του. Ένας οργανισμός με μειωμένες αντιστάσεις μπορεί να είναι επιρρεπής πάρα πολύ σε πολλές ιώσεις, όχι μόνο στον κορωνοϊό». 

Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι λάθος αν πιστεύει κάποιος ότι τη δεύτερη φορά που θα νοσήσει από κορωνοϊό θα είναι πιο ελαφρά. «Αν νοσήσεις μπορεί να μπεις στο 30% του long covid, που είναι μια φάση δύσκολη για τον καθένα. Έχει πάρα πολλές επιπλοκές και δεν τις ξεπερνά εύκολα», επεσήμανε και τόνισε πως πρέπει να εμβολιαστούν οι άνω των 60 και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα. 

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ σημείωσε ότι υπήρξε και αύξηση των νοσηλευομένων στις απλές κλίνες κατά περίπου 15%. «Βέβαια συγκριτικά με την Ευρώπη και την Αμερική που έχουν φτάσει στο 45%, δεν το συζητάμε. Εδώ είχε καλό καιρό, τώρα θα μπούμε σε εσωτερικούς χώρους που σημαίνει ιδιαίτερη προσοχή», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι όλοι πρέπει να φορούν μάσκες στους κλειστούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.