Latest News

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022

Στη φυλακή ο οδηγός για την παράσυρση και εγκατάλειψη της 21χρονης Εμμανουέλας

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε , μετά την απολογία του, ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια, πρωινές ώρες της Τρίτης, στην Εγνατία οδό... στη Θεσσαλονίκη.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 19χρονη συνοδηγός του οχήματος που κατηγορείται για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις. Της επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Οι αποφάσεις ελήφθησαν με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελεως.

Ο 26χρονος κατηγορούμενος, δια του δικηγόρου του, υπέβαλε γραπτό υπόμνημα αλλά δεν θέλησε να απαντήσει προφορικά σε ερωτήσεις της 5ης ανακρίτριας.

” Δεν είναι ώρα για να δώσω εξηγήσεις, συλλυπητήρια στην οικογένεια” ανέφερε και φερεται πως ζήτησε να μην απολογηθεί επι της ουσίας.

Ο δικηγόρος του σεβόμενος το πένθος της οικογένειας δεν προέβη σε δηλώσεις.
Ο 26χρονος
κατηγορειται για επικίνδυνη οδήγηση που προκάλεσε το θάνατο, σε βαθμό κακουργήματος . Για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και για εγκατάληψη.

Στην απολογία της, η 19χρονη φέρεται πως ανέφερε τα εξής: “Ήμουν στο αυτοκίνητό και έβλεπα το κινητό μου. Ξαφνικά ο οδηγός έκανε έναν ελιγμό προς τα αριστερά για να αποφύγει την κοπέλα . Πάτησε φρένο και το αυτοκίνητο γυρισε ανάποδα και έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα . Προσπάθησα να κατέβω από το αυτοκινητο , τρεις φορές. Ήθελα να γυρίσουμε πίσω”.

Κατηγορειται για απλή συνεργεία (ψυχική συνδρομή) στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάληψη.
Για τον 26χρονο προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Προανακριτικά, ο αλβανικής υπηκοότητας οδηγός φέρεται να αρνήθηκε πως έτρεχε, υποστηρίζοντας -μεταξύ άλλων- ότι εγκατέλειψε το σημείο της δυστυχήματος διότι φοβήθηκε, καθώς δεν διαθέτει άδεια παραμονής.