Latest News

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Γ. Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο

Tην αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, προκάλεσε η προκλητική δήλωση του ...Ομέρ Τσελίκ.

 Με αφορμή τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, ο κ. Πλακιωτάκης σε δήλωση του τονίζει τα εξής: «Ο εκπρόσωπος του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος ΑΚΡ γνωρίζει καλά ότι η πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτά που δηλώνει. Η Ελλάδα σώζει χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο. Ζωές που θέτουν σε κίνδυνο τα κυκλώματα διακινητών που η Τουρκία αφήνει να δρουν ανενόχλητα» .

«Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή; Πού θα μιλήσετε για συνείδηση και για νόμο; Όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα ενός ατόμου εκτός ΕΕ… Γιατί δεν μιλάτε όταν μια χώρα-μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες και παιδιά; Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΕ συγχωρεί αυτή τη σφαγή», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας.