Latest News

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Μετρό στον Πειραιά : Ο Μητσοτάκης έκοψε την κορδέλα: Εγκαίνια με αιχμές και προεκλογικό άρωμα

 
Στα εγκαίνια των τριών σταθμών του μετρό στον Πειραιά παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος... ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην υλοποίηση του έργου και αναφέρθηκε στα οφέλη του, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάστηκαν πολύ σκληρά για να παραδοθεί εντός των χρονοδιαγραμμάτων αυτό το σημαντικό έργο» είπε και έκανε λόγο για ένα έργο που «είχε να αντιμετωπίσει πολύ μεγάλες τεχνικές δυσκολίες, ειδικά όσον αφορά στην κατασκευή του σταθμού "Πειραιάς"». 

Το μετρό «θα συνδέσει το μεγαλύτερο λιμάνι με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, σε 55 λεπτά, και θα συνδέσει τον Πειραιά με το κέντρο της Αθήνας» ανέφερε, εν συνεχεία, και επεσήμανε πως οι νέοι σταθμοί είναι απόδειξη της «μεγάλης έμφασης που δίνουμε στα μεγάλα έργα υποδομής».

Μητσοτάκης για το μετρό Πειραιά: Εμείς παραδίδουμε μεγάλα έργα, κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες

Εν συνεχεία αναφέρθηκε και στο μετρό της Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας πως «σε 15 – 16 μήνες (...) θα έχουμε την ευκαιρία να εγκαινιάσουμε το μετρό της Θεσσαλονίκης, με πλήρη λειτουργία πέντε σταθμών που είναι συγχρόνως και μουσεία». Και στον σταθμό «Πειραιάς» στην Αθήνα υπάρχει ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως είπε.

«Δεν νοείται βιώσιμη ανάπτυξη, μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα αλλά και φιλικές παρεμβάσεις προς τον πολίτη χωρίς επέκταση μέσων σταθερής τροχιάς - με σημαντικότερη τη γραμμή 4, αλλιώς η ζωή στο λεκανοπέδιο θα γίνει αβίωτη» παρατήρησε κατά την ομιλία του. 

«Εκτός από το μετρό παραδίδουμε και πλατείες-κοσμήματα» συμπλήρωσε και ενημέρωσε πως «όταν ολοκληρωθεί η γραμμή 4 και δρομολογηθούν οι υπόλοιπες επεκτάσεις, παραπάνω από 1 εκατομμύριο Αθηναίοι και επισκέπτες της πόλης θα χρησιμοποιούν το μετρό καθημερινά».

Τέλος, επέρριψε «βολές» κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, λέγοντας, δεικτικά: «Κάποιες κυβερνήσεις παραδίδουν έργα και κάποιοι παρουσίαζαν μουσαμάδες με ζωγραφισμένα εισιτήρια. Δεν παραδίδουμε μουσαμάδες, αλλά έργο που σε λίγες ώρες θα δοθεί στην κυκλοφορία».