Latest News

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022

Επεισόδια στη Νίκαια μετά την αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα [ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ]

 
Επεισόδια ξέσπασαν στη Νίκαια μετά το τέλος της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του...Παύλου Φύσσα.

Η ένταση ξέσπασε στην περιοχή του μετρό της Νίκαιας, με ομάδα ατόμων να πετά πέτρες και μολότοφ κατά των δυνάμεων της αστυνομίας, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει ο ΣΚΑΪ. Οι ένστολοι απάντησαν με χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και στους δρόμους της περιοχής ακολούθησε κυνηγητό. 

Η πορεία διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 9 ετών από τη δολοφονία Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά της Χρυσής Αυγής.

Κεντρικό σύνθημα των συμμετεχόντων, που συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ήταν το: «Ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί». 

Στην κεφαλή της πορείας βρέθηκαν οι γονείς του δολοφονηθέντος, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, αλλά και ο Ιάσονας Αποστολόπουλος. 

      

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:20
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:21

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:52

  

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:16

«Εννέα χρόνια μετά τίποτα δεν έχει τελειώσει»

Στην κορυφή της πορείας βρέθηκαν ο πατέρας και η μητέρα του Παύλου, Παναγιώτης και Μάγδα Φύσσα, σύμβολο του ανυποχώρητου αντιφασιστικού αγώνα.

Μαζί της βρέθηκε και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, θύματος άγριας αστυνομικής βίας στον Βόλο και φοιτητές από Αθήνα και Θεσσαλονίκη που τραυματίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και πορείες. 

Στις 28 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, σε δεύτερο βαθμό πλέον, όπου τα θύματα της ναζιστικής βίας και οι οικογένειές τους ετοιμάζονται για έναν ακόμα αγώνα διαρκείας.

«Δεν εφησυχάζουμε, δεν ξεχνάμε. Στον τόπο μας οι ναζί δεν χωράνε» ήταν το βασικό σύνθημα της κινητοποίησης.